Avlanma yasağı başladı | Burdurweb, Burdur HaberBurdurweb, Burdur Haber Avlanma yasağı başladı | Burdurweb, Burdur HaberBurdurweb, Burdur Haber
hava 12° Orta
DOLAR 32,5038 %% 0.08
EURO 34,7826 %% -0.12
GRAM ALTIN 2.499,53 %% 0,61
ÇEYREK A. 4.086,73 %% 0,61
BITCOIN 2.104.658 %1.731
SON DAKİKA

Avlanma yasağı başladı

Son Güncelleme :

15 Mart 2018 - 23:11

Avlanma yasağı başladı

Burdur ili genelinde su ürünleri av yasağı 15 Mart tarihi ile başlayacağı ve 15 Haziranda biteceğini Gıda tarım Hayvancılık Müdürlüğü yazılı açıklamada bulundu.

İŞTE AV YASAĞI AÇIKLAMASI

Burdur ilimizde su ürünleri av yasağı 15 Mart tarihi ile başlayacağından vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için av yasaklarına uymaları gerekmektedir.
Su ürünleri av yasağı İlimizde 15 Mart tarihi itibariyle başlayacak olup 15 Haziranda bitecektir. Bu dönemde tüm avcılık (Ticari, Amatör) yasak olup yasağın amacı balık stoklarını korumak, gelecek nesillere aktarmanın yanı sıra özellikle bu sektörden geçimini sağlayan balıkçıların korunmasıdır. Ayrıca avcılık yasağı su ürünleri kaynaklarımızdan ekonomik olarak yararlanmak, su ürünleri üretimini arttırmak, ekonomik türleri geliştirmek, su ürünleri kaynaklarının daha akılcı yönetilmesini sağlamaktır.

İlimiz dâhilinde Karataş Gölü, Uylupınar Gölü ve Karacaören I Baraj Gölünde ticari avcılık yapılmakta olup zikredilen tarihler arasında tüm avcılık(ticari ve amatör) yasaktır. Ayrıca ilimizde bulunan Belkaya, Bademli, Karamanlı, Kızılsu, Kozağacı ve Onaç II Baraj Göllerinde yıl boyunca Ticari Avcılık yasaktır.

Belirtilen tarihler arasında İlimizdeki tüm su kaynaklarında amatör balık avcılığı (Alabalık hariç) yasaktır.

İlimiz su ürünleri av sahalarında İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimiz ile emniyet, jandarma, orman muhafaza teşkilatları mensupları, belediye zabıtası amir ve mensupları tarafından yapılan su ürünleri denetim kontrol faaliyetleri av yasağı süresince de artarak devam edecektir. 1380 sayılı kanun çerçevesinde balıkçılarımızın herhangi bir yaptırıma maruz kalmamaları açısından yasaklara uymaları, uymayan kişileri uyarmaları ve ilgili kurumlara bildirmeleri stoklarımızın korunması ve gelecek nesillere aktarılmasında önem arz etmektedir.

----- REKLAM -----