SEDAT AGACIKOĞLU

KASTAMONU(İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesi Şarakman köyünde İl Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü tarafından 500 kınalı keklik doğaya salındı.

Tosya ve köylerinde yaban hayatının zenginleştirilmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında 500 kınalı keklik doğaya salındı. Keklik salımı yapıldığı programa İlçe Kaymakam Deniz Pişkin, Doğa Koruma Milli Parklar Kastamonu Şube Müdürü Yalçın Uyanık, İlçe Emniyet Müdürümüz Kazım Ejder, İlçe Jandarma Komutanımız Özgün Yapağı, Tosya Doğa Koruma Milli Parklar Şefi Derya Kayacı, İlçe Müftüsü Eyyup Demir, Askerlik Şubesi Başkanı Ömer can Gedik, muhtarlar ve vatandaşlarımız katıldı.

Tosya Doğa Koruma ve Milli Parklar şefi Derya Kayacı, keklik salımı yapıldığı programda kısa bir değerlendirmede bulunarak nesli tehlike altına giren ve sayısı azalan hayvanların sayılarını artırmayı hedeflediklerini söyledi.  "Bizler Doğa Koruma ve Milli Parklar olarak hem yaban hayvanlarımızın yaşama alanlarını hem yaban hayvanlarımızı korumak, kollamak, onları desteklemek gelecek nesillere aktarmak için çeşitli faaliyetlerde bulunuyoruz. Ayrıca nesli tehlike altına giren, sayıları azalan hayvanların artırılmasıyla ilgili doğada çeşitli faaliyetlerde bulunuyoruz. 2017 yılı keklik üretim ve salım programı çerçevesinde Genel Müdürlüğün keklik üretme tesislerinde üretilen keklikler bizlerin talebi doğrultusunda bize ulaştırılmakta, yaban hayatı sahalarımıza salınmaktadır. Bu maksatla ilçemizde 500 kekliği daha önce keklik bulunan ve yaşam alanı olarak uygun bulunan sahalara salmış bulunmaktayız" dedi.










 

Editör: TE Bilisim