Avcı: "2-3 transfer için çalışmalar sürüyor"

16.01.2021 - 21:32 | Son Güncellenme: 16.01.2021 - 22:58

Trabzonspor, ligin 19. haftasında deplasmanda Antalyaspor'la 1-1 berabere kaldı. Trabzonspor'un deneyimli teknik direktörü Abdullah Avcı karşılaşmanın ardından beIN Sports'a konuştu. İşte detaylar...

Avcı: "2-3 transfer için çalışmalar sürüyor"

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 1-1 sona eren Antalyaspor maçının ardından yayıncı kuruluşa konuştu.

Maç 11'e 11 devam ederken iyi oynadıklarını söyleyen Avcı, "Penaltı pozisyonuna kadar saha dağılımımız doğruydu. Bu tür oyunları açabilmeniz için golü bulmanız gerekiyor. 11'e 11 daha iyi oynuyorduk. 11'e 10'da duygular ön plana çıkmaya başladı. Bu doğru değil. Bu oyunlar zor oyunlardır. Bu oyunları çevirmek için teknik kapasiteli oyuncular gerekiyor, kalite gerekiyor. Yine de maçı çevirmek için oyuncularım çok iyi mücadele ettiler. Her zaman bu ligde puan puandır ama Trabzonspor bununla yetinmez. Set oyunlarında problemi nasıl çözeceğiz bunun üzerinde çalışacağız. Önümüzde içeride oynayacağımız bir fırsat var" dedi.

Transfer çalışmaları hakkında bilgi veren deneyimli antrenör, "Transferler ile ilgili çalışıyoruz. Ve en iyisini bulmaya çalışıyoruz. Bu oyunlarda problemi çözmek çok önemlidir. Trabzonspor hedefe giderken oyuncu kalitesini yükseltmesi ve rekabeti sağlaması gerekiyor. Hem Trabzonspor'a uygun hem de oyun planına uygun şekilde çalışıyoruz. Berat bu isimlerden. Çok ciddi çalışmalar var. Hayırlısı neyse o olsun bizim için. Ön taraf 2-3 tane çalışmalarımız devam ediyor. Doğru olan oyuncuyu Trabzonspor'a katmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

"Bazen ağır oynadık, bazen oyunu hızlandırdık"

Avcı, Antalyaspor'un son haftalarda oyun formasyonunda yaptığı değişikliğe göre hazırlandıklarını söyledi.

"Penaltıyı değerlendirebilseydik oyun başka bir senaryoya gidecekti." diyen Avcı, rakiplerinin 10 kişi kalınca direncinin arttığına dikkati çekti.

Avcı, ilk yarıda oyundan koptukları anlar olduğunu anlattı. İkinci yarıda ise girdiklerini pozisyonları değerlendiremediklerini ve final paslarını yapamadıklarını dile getiren Avcı, şunları kaydetti:

"Bazen ağır oynadık, bazen oyunu hızlandırdık. Gelgitleri olan bir oyun vardı. Maçın başında belki kazacaktık, sonra kaybederken son saniyede beraberliği yakaladık. Bu anlamda, takımın verdiği reaksiyon, mücadele isteği, bunu biraz daha planlı ve organizasyonlu bir şekilde yaparsak... Çünkü bu oyunları oynamamız lazım ama bunun için de rekabeti, oyuncu kalitesini, problem çözen durumu daha net şekilde oluşturmamız gerekiyor."

Senin için hazırladığımız haberler