Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Avatkov: Türkiye, ABD'den destek beklenmemesi gerektiğini anladı

Rusya Diplomatik Akademisi’nden Doç. Dr. Avatkov, daha fazla bağımsızlık elde etmeye çalışan Türkiye’nin NATO’da ayrılmasının beklenmemesi gerektiğini ifade etti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-21 00:47:53

Avatkov: Türkiye, ABD'den destek beklenmemesi gerektiğini anladı

Rusya Diplomatik Akademisi'nden Doç. Dr. Vladimir Avatkov, daha fazla bağımsızlık elde etmeye çalışan Türkiye'nin NATO'da ayrılmasının beklenmemesi gerektiğini belirtti.

Russia Today (RT) televizyonuna açıklamasında, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'nun NATO'da yaşanan skandalla ilgili olarak TBMM'nin ittifaktaki üyeliği gözden geçirmesi gerektiği yönündeki açıklamasını değerlendiren Avatkov, şunları söyledi:

'BATI, TÜRKİYE'YE ÇOK UYGUNSUZ HAREKETLERDE BULUNDU'

"Son zamanlarda Batı, bence son derece önemli partneri Türkiye'ye karşı çok uygunsuz hareketlerde bulundu. Türkiye Cumhuriyeti daha bağımsız politika kurmaya çalışıyor. Bu bağlamda Türkiye'nin çıkarları Batı'nın birçok çıkarı ile çatışıyor. Türkiye oldukça uzun zamandır NATO içinde ve bu örgütten, ABD'den olduğu kadar askeri ve güvenlik alanında destek beklemenin abes olduğunu biliyor."

Türkiye'nin Suriye'de Rusya ile çok olumlu ilişkiler kurduğuna dikkat çeken Avatkov, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye, bölgedeki güvenlikle ilgili kendi vizyona sahip ve gelecekte de bunda ısrar edecek. Bunun için kısmen de olsa kaynağı var. En önemlisi de NATO içinde daha fazla bağımsız olma arzusu var. Ama henüz Türkiye'nin NATO'dan çıkacağını söylemeye cesaret edemezdim."

Avatkov, "Eğer böyle bir senaryo mümkün olursa sadece Türk yönetiminin iradesi değil, Rusya'nın bağımsızlık yolunda Türkiye'ye ne kadar destek vermeye hazır olduğu da önemli" dedi.

Haber Ara