MENÜ

Avantaj Fırtına'da

Abone Ol Google News

Trabzonspor’un Antep karşısında favori olmasının çok somut sebepleri var. Sörloth, Sturridge, Abdulkadir ve Sosa’nın çıkışı ve Bordo-Mavili taraftarın form durumu! Buna bir de zirve hesabı eklenince Ünal Karaman ile öğrencileri fark yaratıyor.

Haberin Devamı

Antep lige geç ısınmış, önde iyi basan, hataya zorlayan ve hızlı da çıkabilen bir ekip. Tüm bunlar, Trabzonspor’un savunma zaaflarını düşününce Bordo- Mavililer’i zorlayabilecek faktörler. Ancak oyunu rakibinin değil, kendi artılarına göre şekillendirmeyi özellikle sahasında iyi beceren Bordo- Mavililer’in avantajları da skoru lehine çevirebilecek olan isimlerin form durumu.

Taraftar etkisi önemli

Bu noktada Trabzon’daki çıkışını milli takımda da sürdüren ve golle dönen Sörloth, ilk 11’de başlamasa bile hatırı sayılır bir süre almasına kesin gözüyle baktığımız Sturridge, düzelen Abdulkadir Parmak, Nwakaeme ve tabi ki Sosa’nın varlığı, Bordo-Mavililer’in fark yaratmasını sağlayacaktır.

Topu ne kadar çok rakip sahada tutabilirse Ünal Karaman ve ekibinin işi o kadar kolay çözeceğine inanıyorum. Maçın gidişatında taraftar desteği de çok önemli elbette.

Haberin Devamı

En az skorlar kadar takımının oyunundan da memnun olan Trabzonspor taraftarı, işler vasat gitse bile eski dönemlerdeki gibi stres unsuru olmaktan çıktı, enerji kaynağı durumuna dönüştü. Taraftarın formu da sahadaki oyuncuların formu kadar kıymetli.

Ön plana kim çıkar?

Antep’in oyun tarzı düşünüldüğünde yine Uğurcan’a iş düşebileceğini öngörmek pek zor değil. Fırtına’nın öndeki en büyük silahı ise Rize’de arkasına aldığı rüzgarı, Norveç’te de sürdüren Sötloth’un işi bir an önce bitirecek etkinlikleri.

Bu istatistiğe dikkat

Trabzonspor bu sezon iç sahada yine başarılı bir grafik çiziyor. Daha önce oynadığı 3 maçın 2’sini kazanıp 1’inde berabere kalan Fırtına, 8 gol atarken, kendi kalesinde ise 4 gol gördü. Bordo-Mavililer, son iç saha mücadelesinde ise Beşiktaş’ı 4-1 mağlup etti.

Kısa mesaj

Trabzonspor eğer bir seri yakalayacaksa bunun için üzerine gelecek bir Gaziantepspor mücadelesinden daha iyisi bulunmaz diye düşünüyorum.

YORUM YAZ