2019 yılının Şubat ayında kapanan av sezonu 24 Ağustos 2019 Cumartesi günü yeniden açılıyor.

Açılacak olan av sezonu ile ilgili olarak bilgiler veren Afşin Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği Başkanı Abdullah Öztürk,  yeni sezonda ava çıkacak olan tüm avcılara kazasız ve belasız hayırlı bir av sezonu geçirmelerini diledi.

Avcılık belgesi ve avcılık pulu olmayan avcıların derneklerine müracaat ederek bu belgeleri almaları ve av esnasında yanarında bu belgeleri bulundurmaları gerektiğini ifade eden Afşin Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği Başkanı Abdullah Öztürk,  belgeleri yanlarında olmayan avcılara cezai işlem uygulanacağını belirtti.

Yeni av sezonunun açılması ile avcıların bıldırcın ve üveyik avlayabileceklerini belirten Öztürk, " Önümüzdeki hafta cumartesi günü 2019-2020 av sezonu açılıyor. Tüm av camiasına ve avcılara rast gele diyorum. Avcılarımızın ava çıkmadan önce gerekli prosedüre uymaları gerek. Birinci sınıf av gruplarında bulunan bıldırcında 10, üveyikte 3, tahtalıda 4, kaya güvercini 6, çulluk 5, saksağan 15, sakarmeke 4, karatavuk 3 ve ala karga ise 1'er adet.  İkinci grup av grubu ise Ekim ayının 14'ünde açılacak. Yasadışı avcılığın önlenmesi amacı ile çalışmalar aralıksız devam edecek. Avcılığın sürdürülebilir olarak devam etmesi için yaban hayatının ve avın korunması, belirlenen kurallar çerçevesinde avın yapılması gerekmektedir. Tüm avcılarımızın avcılık kurallarına uymalarını tavsiye ediyoruz. 2019-2020 av sezonu 1 Mart 2020'de tekrar kapacak. " açıklamasında bulundu.

Öztürk, son olarak avcıları AVBİS sisteminden kota almadan ava çıkmaması konusunda uyardı.

Editör: Haber Merkezi