25 Mart 2017 00:22

Emniyet, öğrenciler hakkındaki şikayetçiyi buldu: Polis!

Saldırıya uğrayıp saatlerce gözaltında tutulan öğrenciler hakkında kimse şikayetçi olmayınca, polisin kendisi şikayetçi oldu.

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

Ankara Üniversitesi’nde ırkçı bir grup tarafından saldırıya uğrayan öğrencilerin gözaltında yaşadıkları “yok artık” dedirtti. “Yaralama” suçlamasıyla saatlerce gözaltında tutulan öğrenciler hakkında kimse şikayetçi olmayınca, polisin kendisi şikayetçi oldu. Şikayetçi polislerden birinin, “şikayetçi yok” tutanağında imzası olduğu iddia edildi.

Geçtiğimiz günlerde, bir grubun  “Kanımız aksa da zafer İslam’ın” sloganlarıyla idamı savunan pankartlar asarak provokasyon yaratmaya çalıştığı Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde önceki gün yeni bir provokasyon yaşandı. Önce “Şehitler için lokma” dağıtan, sonra da “Nevruz” standı açan bir grup, çevredeki öğrencilere saldırdı. Bunun üzerine kampüse gelen polis, saldırgan grup yerine saldırıya uğrayanların peşine düştü. Kütüphaneye giren polisler, saldırganlardan korunmak için buraya sığınan iki öğrenciyi gözaltına aldı. Yaralama suçlamasıyla Cebeci karakoluna götürülen iki öğrenci hakkında kimse şikayetçi olmadı. Öğrencilerin akşam saatlerine kadar karakolda bekletilmesine avukatların itiraz etmesi üzerine polislerin “Ya şikayetçi biri çıkarsa” diye yanıt verdiği öğrenildi. Öğrencilerin, gözaltına alınmalarından itibaren yaklaşık 6 saat boyunca kimsenin şikayetçi olmadığı belirtildi. 6 saat sonra iki çevik kuvvet polisi ellerinde darp raporlarıyla karakola gelerek gözaltındaki iki gençten şikayetçi oldu. Polislerden biri, ifade tutanağına olayda bir müşteki olmadığını yazan polis memuruydu. Emniyetteki ifadelerinin ardından savcılığa sevk edilen öğrenciler, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Evrensel'e konuşan Avukat Anıl Arman Akkuş, asıl saldırıya uğrayanların öğrenciler olduğunu söyledi. Gözaltına alınan bir öğrencinin darp raporu olduğunu, gözlerinde ve  kulaklarında kızarıklık, burnunda şişlik tespit edildiğini belirten Akkuş, polislerin dövdükleri öğrencilerin kendileri hakkında şikayetçi olmasını önlemek için böyle bir yönteme başvurduklarını ifade etti.

ÖNCEKİ HABER

Yurt dışında referandum sandıkları hazır

SONRAKİ HABER

Akbank'taki grev yasağına banka önünde protesto

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...