Attık yattık

A -
A +

'Koca oyunda maçı yayınlayan televizyondaki konuşanlar dışında acaba Türkiye’de kaç kişi ‘Ne oynadık be!’ diyebilecek? '

Milli Takım yeni serüveninde yine hayli geride kalmışken Antalya’daki muhteşem saha ve seyirci önünde kağıt üzerinde ‘yemlik’ Finlandiya’yı buldu. Yemlik diyorum çünkü Fin takımı fizik gücü ve fiziksel boyutları bizden çok önde ama teknik kapasitesi de bizden çok geride olan bir ekiptir. Hâl böyleyken kimi yurt dışında önemli takımlarda oynayan, kimi de bizim ligin babalarında yer alan oyunculardan kurulu takımımız futbolun çağdaş oluşumlarının ne yazık ki yanına bile yaklaşamadı. 
İlk 9 dakika içinde sadece sol kanattan organize diyebileceğimiz bir atak yapıp 5 kişinin ıskalaması sonucu Cenk tarafından golü bulduk. Hemen 5 dakika sonra da bir duran top maçı sanki cebimize indiren skoru da getirdi. Bana bu iki golün ötesinde bir adet Türk Milli Takımı organize atağı acaba gösterebilir misiniz?  Koca oyunda maçı yayınlayan televizyondaki konuşanlar dışında acaba Türkiye’de kaç kişi ‘Ne oynadık be!’ diyebilecek? Zaten orta alan yapısı 62 dakika sadece Selçuk’un omuzlarına yapıştırılmış bir takım ne oynayabilirdi ki? 
Arda’nın hiçbir zaman gerçek manada bir orta saha oyuncusu olmadığını söylemiş ve yazmış kişi olarak dün akşam haksız çıkmadığımı da gördüm. Peki bu yazının başında tarif etmeye çalıştığım Finlandiya ne yaptı? Bizden daha fazla ön tarafta pas tezgahı dokuyup ataklar geliştirdi, bir defa da bizim direğe takıldı. Bir başka soruyla yazıyı bitirmeye çalışayım. Türk Milli Takımı rakip kaleciyi bir kere dahi yere yatıramazken, İspanyol hakemin yardımcı düdükleriyle rakibin hamle girişimleri azalmışken ne oynamışız ki acaba? Haa... Bu maçta tabii ki kazanmak çok önemliydi. Onu da yaptık. Ama Türkiye ile Finlandiya arasındaki genel klasmandaki büyük farklılık acaba hiç ortaya çıkabildi mi?...


MAÇIN ADAMI: Cenk Tosun
İki gol attı, fişi çekti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.