Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Netanyahu yorumu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Londra'da basın mensuplarına mülakat verdi. Gündeme ilişkin çok çarpıcı açıklamalarda bulunan Erdoğan, İsrail’e karşı uluslararası camianın ve İslam dünyasının kararlı tutum alamadığını söyledi.

F5HABER F5HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Netanyahu yorumu!

Akşam Gazetesi'nden Murat Kelkitlioğlu'nun haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in, Filistinlilere uyguladığı katliamla ilgili Arap Ligi ve İslam dünyasından gelen tepkileri ve Türkiye'nin kararlı tutumunu değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Netanyahu yorumu! - Resim : 1

ATTIĞIM TWEET SİNİR UÇLARINA DOKUNMUŞ OLMALI

Hamas'ı terör örgütü olarak görmediğini belirten Erdoğan, şunları söyledi: "Netenyahu'nun attığı tweet'e verdiğim cevap sinir uçlarına dokunmuş olmalı. Filistinlilerin direnişine destek çıkmamız bunları rahatsız ediyor. Ben bu çerçevede Hamas'ı bir terör örgütü olarak görmedim, görmüyorum. Hamas, Filistinlilerin işgal altındaki topraklarını kurtarmanın gayreti içindeki direniş hareketlerinden biridir. İsrail orada işgalci durumundadır. Sizlerle bu sohbetimizin hemen öncesinde burada, antisiyonist hahamlarla da görüştüm. Bunlar İsrail'in Siyonist olduğunu söylüyorlar. Biz bunu söylediğimizde bazıları çıldırıyor. Görüştüğümüz hahamlar, bize karşı olmadıklarını söylüyorlar. ‘Siz Yahudiler ile Siyonistler arasındaki ayrımı iyi yapan bir lidersiniz' diyorlar."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Netanyahu yorumu! - Resim : 2

İİT'NİN KATILIMI ÖNEMLİ

Erdoğan, BM kararlarına uymayan İsrail'in bu kurumdan dışlanabileceği tartışmasıyla ilgili şöyle konuştu: Önemli olan İsrail'in yaptığı adaletsizlikler ve haksızlıklar karşısında ortak tavır sergilemektir. Ama bu hususta uluslararası camianın, hatta Arap Ligi'nin, İslam dünyasının arzulanan düzeyde kararlı bir tavır sergilediğini söylemek zor. Yapılan yanlışlıklar karşısında açıkça sesini yükselten nadir ülkelerden biriyiz. İran ve Rusya'nın yaptıkları açıklamalar da önemli. İİT'nin İstanbul'daki zirvesine üye ülkelerin hangi seviyede katılacaklarını görmemiz, bu açıdan da önem taşıyor. O gün Yenikapı'da muhteşem bir miting de yapmak istiyoruz. AK Parti olarak, pazar günü Diyarbakır'da yapacağımız mitingi, Ramazan boyunca Türkiye genelinde sürdürebiliriz. Bunları Cumhur İttifakı olarak yapmamız da gündeme gelebilir."

RAMAZAN BİRLİĞE VESİLE OLSUN

Erdoğan başlayan Ramazan ayıyla ilgili şu mesajı verdi: Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan mübarek Ramazan ayını tebrik ediyorum. Tüm İslam dünyasının birliğine, beraberliğine vesile olmasını temenni ediyorum. Rabbim bizleri nasıl Ramazan-ı Şerif'e kavuşturduysa, inşallah Ramazan Bayramı'na da kavuştursun. Ramazan ayından sonra, 24 Haziran'da yapılacak seçimleri de bayram sevinciyle yaşamayı nasip etsin. Ailelerinizle, ailelerimizle inşallah huzur içinde yaşamayı nasip etsin.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Netanyahu yorumu! - Resim : 3

KRALİCE ELİZABETH'İN HAFIZASI YERİNDE

Kraliçe 2. Elizabeth'le görüşmesini değerlendiren Erdoğan şunları söyledi: "Kraliçe 92 yaşında olmakla birlikte dehşet derecede bir hafızası var. Hafızası o yaşa göre son derece iyi. Abdullah Bey'in Cumhurbaşkanı, benim Başbakan olduğum dönemde, biliyorsunuz Türkiye'yi ziyaret etmişti. O ziyaretini, o vesileyle yaptığımız görüşmeyi tüm ayrıntılarıyla hatırlıyor. Ayrıca yaptığım bu ziyaretteki temaslarım hakkında da tafsilatlı biçimde bilgi sahibi olduğunu gördüm."

UFUKTA SERBEST TİCARET VAR

İngiltere'yle ufukta bir serbest ticaret anlaşması olup olmadığıyla ilgili soruyu yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları ifade etti: "Evet, serbest ticaret anlaşması ufukta gözüküyor. Ama bir takvim vermem doğru olmaz. Ama özellikle 24 Haziran'dan sonra sanırım bu konuyla ilgili adım atmaya hazırlar."

YENİ BİR EKONOMİK PROGRAM

Erdoğan faiz ve enflasyona karşı yeni bir ekonomik modelle ilgili şunları söyledi: "Yeni sistem, işlerin sağlıklı yürümesini sağlayacak. En önemli getiri bürokratik oligarşinin egemenliğinin son bulması olacaktır. Rusya, İran, Çin gibi ülkelerle ulusal paralar üzerinden alışveriş yapmanın kur baskısından kurtulma açısından önemli olduğuna inanıyorum."

İRAN KONUSUNDA HAKKIN YANINDAYIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ile yaşanan krizler ve son olarak İran'a yaptırım kararıyla ilgili şunları söyledi: "Biz tabii ki hakkın yanındayız. Hak olan neyse onu savunuyoruz. ABD'nin İran'la yapılan nükleer anlaşmadan tek taraflı geri çekilme kararını doğru bulmamamızın da sebebi budur. ABD o anlaşmayı tek başına imzalamadı. İşin içinde İngiltere var, Almanya var, Fransa var... Dolayısıyla, ABD'nin, İran konusunda ‘Ben yaptım oldu' mantığıyla hareket etmesi; temmuz-ağustosta ambargoya başlayacağından söz etmesi doğru olmamıştır. Kaldı ki İran'a geçmişte o denli yaptırım uyguladılar da ne oldu? Fransa, Peugeot'yu verdi, Almanya Mercedes'i verdi. Çin zaten ‘Ne istersen veririm' diyor. O nedenle nükleer konusunda biz öteden beri diplomasi ve müzakere yolunun daha isabetli olacağını savunmuşuzdur..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Netanyahu yorumu! - Resim : 4

S-400'LERDEN GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alınması konusunda şu açıklamaları yaptı: "NATO müttefiki bir ülke olarak, Yunanistan nasıl S-300 almış ise, bizim de ihtiyacımız doğrultusunda Rusya'dan S-400 almamızda bir sorun yok. Kaldı ki Türkiye-Rusya arasında zaten Üst Düzey İşbirliği Konseyi var. Biz Rusya'dan aldığımız petrolümüzü, doğalgazımızı kesemeyiz. Rusya'dan ülkemize 5 milyon turist geliyor. NATO'da müttefik olduğumuz ABD'den, an geliyor parayla dahi silah alamıyoruz. Senato'dan onay çıkmadı diyerek, silah vermeyebiliyorlar. Dolayısıyla S-400'den taviz söz konusu değil. Kaldı ki Rusya bize çok avantajlı bir kredi imkânı da sunmuştur. Savunma sanayii ihtiyaçlarını en uygun şartlarda farklı yerlerden karşılamak Türkiye'nin de en tabii hakkıdır. ABD'den bizim temel beklentimiz, ilişkilerimizin, müttefiklik, stratejik ortaklık ruhuna her açıdan uygun olmasıdır."

SONRAKİ HABER