Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), 137’nci yaş gününe özel bir kutlama programı gerçekleştirdi. ATSO meclis salonundaki programa Antalya Vali Yardımcısı Aydın Ergün, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Vergi Dairesi Başkanı Metin Uzun, ATSO yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyelerinin yanı sıra eski ATSO başkanları da katıldı.

BU BİR VEFA TÖRENİDİR

ATSO Başkanı Davut Çetin, törende yaptığı konuşmada, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın 137. Kuruluş Yıldönümlerinin bir vefa töreni olduğunu belirterek, “En eski üyelerimize plaket verdiğimiz, yerel yöneticilerimiz, eski başkanlarımız ve yönetim kurulu üyelerimizle bir araya geldiğimiz, geçmişi andığımız, Odamızın ve Antalya'nın geleceğini konuştuğumuz bir vefa törenidir. Kuruluş yıldönümlerimizde geleneksel olarak ‘Odamıza 10 yıl hizmet etmiş Meclis Üyelerimize’ ve ‘en eski faal üyelerimize’ plaket taktimi yaparız” dedi.

ÖNEMLİ BİR SINAVDAN GEÇTİK

Çetin konuşmasında Türkiye'nin artık her gününü, her saatini en iyi biçimde değerlendirmesi gerektiği bir döneme girdiğini de vurguladı. 31 Mart pazar günü Türk demokrasisinin önemli bir sınavdan geçtiğini kaydeden Çetin, şöyle konuştu: ”Maalesef birkaç üzücü olay, demokrasi kültürüyle bağdaşmamıştır. Seçim sürecinde ve seçim gününde bazı medya kuruluşları görevlerini gereği gibi yapmamıştır. Bunlara rağmen seçim sonrasında Sayın Cumhurbaşkanı çok yapıcı bir konuşma yapmıştır. Siyasi parti liderleri yapıcı, gerilimi azaltan ve demokrasimizi güçlendirici bir yaklaşım sergilemişlerdir. Seçim sonuçlarının Türkiye ve Antalya için hayırlı olmasını diliyorum. Milletimiz kaybedeni olmayan, birleştirici, gerilimi azaltıcı bir seçim sonucuna imza atmıştır. İstanbul seçim sonucunun da milletimizin güvenini zedelemeden hızla netleşmesi, Türkiye demokrasisinin seçim sınavından başarıyla çıkmasını sağlayacaktır."

BAŞARI UZLAŞMA VE İŞBİRLİĞİ İLE GELİR

Dijital çağda başarının koşulunun uzlaşmaya dayanan işbirliği kültürü olduğunun altını çizen Çetin, “Tarım toplumunda sadakat, sanayi toplumunda liyakat, sanayi sonrası dijital toplumda ise işbirliği önemlidir. Bu nedenle her tür ayrımcılığı bırakarak uzlaşma ve işbirliğiyle çalışmayı öğrenmeliyiz. Bu çerçevede, bugünden itibaren; demokrasimizi güçlendirecek yeni bir siyasi reform çalışması başlamalıdır. Siyasi partiler ve seçim yasası gözden geçirilmelidir. Milletvekilliği kurumu ve meclis güçlendirilmelidir. Siyasi partilerde delege sistemi değişmelidir. Çünkü güçlü bir meclis, güçlü bir adalet sistemi, bağımsız ve tarafsız medya gerçek bir demokrasinin olmazsa olmazıdır. Demokrasinin ve kalkınmanın kentlerden başladığını dikkate alarak yeni bir yerel yönetim sistemi kurmalıyız. Bakanlıklar, valiliklere ve belediyelere yetki devri yapmalıdır. Belediye meclis sistemi değişmelidir, belediye meclis üyelerinin çoğunluğu parti delegesi değil,  STK delegesi olmalıdır” şeklinde konuştu.

PARTİCİLİĞİ, GRUPÇULUĞU BIRAKALIM!

Antalya'da kamu ve özel sektör olarak, daha güçlü bir işbirliği çağrısı yapılması gerektiğini kaydeden Çetin, “Particiliği, grupçuluğu bırakıp birlikte çalışmayı öğrenmeliyiz. Yerel yönetimler Antalya ekonomisine güç katacak çalışmalara daha fazla önem vermelidir. Hep birlikte Antalya turizmi, tarımı ve ticareti için yapmamız gereken çok iş vardır" diye konuştu. Davut Çetin’in ardından sırasıyla Vali Yardımcısı Aydın Ergün, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanlığına seçilen Semih Esen ve ATSO'nun eski dönem yönetim ve meclisinde başkanlık görevi yapan isimler söz aldı. Konuşmaların ardından 2017 yılı kurumlar ve gelir vergisi olan ATSO üyeleri, 10 yıl meclis üyeliği yapan isimler ve ATSO'nun en eski faal üyeleri plaketle ödüllendirildi.

REKORTMENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

2017 yılında gelir ve kurumlar vergisinde ilk üç sırada yer alan ATSO üyeleri ödüllendirildi.

Kurumlar vergisinde ise Fraport Tav Antalya Terminal İşletmeciliği A.Ş., Eti Elektrometalurji A.Ş. ve Yüksel Tohum Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş. ödül aldı. Gelir Vergisinde Hüseyin Gedik Hasel İnşaat, Ali Özkan - Özkan Tuhafiye, Mehmet Dikmen - Dikmenoğlu Ticaret ödül aldı. 2017 Yılı itibariyle, Gelir ve Kurumlar Vergisi kategorilerinde sıralamada birinci olan temsilciliklerde kayıtlı ATSO üyeleri ödüllendirildi. Kurumlar vergisinde Akseki'den Ömer Duruk Tesisleri Pet.Ürn.Oto Yedek Parça Gıda Tur.Tic.ve San.Ltd.Şti., Elmalı'dan Kurubaş Petrol Nakl. Tic. Ltd.Şti., Gazipaşa'dan Çataloğlu İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., Kemer'den Pgs Otelcilik Turizm Ticaret A.Ş., Korkuteli'nden Anadolu Süt Petrol Nak.İnş.Tur.Hayv.Mant.San.ve Tic.Ltd.Şti., Serik'ten Nunhems Tohumculuk A.Ş.ödül aldı.  Gelir vergisinde Akseki'den Hüseyin Ruhi Tellioğlu, Elmalı'dan Hamdi Özekin, Gazipaşa'dan Ali Oğuz-Kaladıranlı Ticaret, Korkuteli'nden İbrahim Yavaş - Işıl İnşaat ödül aldı.

ESKİ MECLİS ÜYELERİ UNUTULMADI

Törende, ATSO'ya kayıtlı en eski faal üyeler ödüllendirildi. Ziya Aydemir - Aydemir İnşaat, Alper Öztekin - Şahtan Ticaret, Hasan Kilit - Hasan Kilit Eczanesi, Kalender Çiçekçilik Tarım İth. İhr. İnş. San. ve Tic. A.Ş., Kimtek - Teknik Hizmetler Kimya ve Gıda San. Ltd. Şti., Pırıltı Kollektif Şirketi - Hasan Sıtkı Pırıltı ve ortakları ödül aldı. Ayrıca, 10 yıl meclis üyeliği yapan Cihangir Deniz, Hasan Taş, Mücahit Turgut, Adnan Saraç, Ayhan Kızılsavaş, Salih Peker, Cem Onay ve Özkan Işıldar ödül aldı. Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

Editör: TE Bilisim