Tatil merkezi İzmir Dikili’de yaşama veda eden Haydar Şanlı’nın cenazesi Trabzon’a getirildi  ve İskenderpaşa camii’nde Cumartesi günü öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından  Bahçecik mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı. Merhuma Allah’tan rahmet kederli ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.
 
 
‘12 Eylül’ler Yaşanmasın’


 
 
28 Şubat Öğrenci Derneği Trabzon Temsilcisi Aynur Özdemir 12 Eylül ihtilalinin yıldönümü sebebiyle açıklama yaptı. Açıklaması şöyle:  ‘Toplumumuzun her kesiminde onarılmaz yaralar açan, Türkiye Cumhuriyeti Tarihi'nde utanç yılları olarak yerini alan 1980 Darbesi her alanda ülkemizi geriye götürmüştür. Dönemin hükümeti görevden alınarak TBMM'nin lağvedildiği, anayasanın uygulamadan kaldırıldığı, siyasî partilerin kapatılıp parti liderlerinin tutuklandığı bu dönemde çok büyük insan hakları ihlâlleri yaşanmıstır. 14 bin kişi vatandaşlıktan çıkarılarak açılan davalar sonucunda 230 bin kişi yargılanmış 517 kişi de idam edilmiştir. Kenan Evren ve Kuvvet komutanlarından oluşan Milli Güvenlik Konseyi çağ dışı uygulamalarla ülkeyi tam 9 yıl yönetmiştir. Ülkemizin üzerinde bulunduğu jeopolitik konumdan dolayı çok değerli topraklarda yaşıyoruz, her millet için önem arz eden bu toprakları bize bırakmak istemeyen karanlık güçler ülkemizi sömüremediklerinde iç karışıklık çıkararak darbelere zemin hazırlamışlardır. Bunu yapan hainler bilmelidir ki taşı toprağı şehit kanlarıyla sulanmış bu vatanı asla teslim etmeyeceğiz. Tarihini, geçmişini bilen bilinçli nesiller yetiştirerek bu coğrafyada varolmaya Allah'ın izniyle devam edeceğiz. Bu vesile ile tarihe kara bir leke olarak geçen 12 Eylül 1980 Darbesini kınıyoruz ve milletimizin bir daha böyle darbeler yaşamamasını temenni ediyoruz.’
 
 
Ertan Usta’yabelgeli Cevap


 

Trabzon Değirmendere’den Ertan Usta aramış ve Trabzon’un ünlü Pidecisi’nde 4 kıymalı 3 ayran ve 2 suya 202 TL Ödediğini iddia etmişti. Açıklama Merkez pideden hesap özeti ile geldi: ‘Müşterimiz özel menü istemiştir. Özel menü Dr. Süper(Orta) tanesi 41.665 TL’den 166.61 TL’dir.  3 açık ayran 3.47 TL’den 10.41 Tl ve 2 Su 1.49 TL’den 2.98 Tl olmak üzere hesabı 180 TL’dir. Trabzon merkez pide kurumsal bir firmadır ve asla fahiş fiyat uygulamamaktadır. Müşterimiz kıymalı değil Özel sipariş menü vermiş ve top lam 180 TL tahsil edilmiştir. Saygılarımızla.’
 
 
İşkur’a Kayıtlar Başlıyor



 
İŞKUR Trabzon bünyesinde Toplum Yararı Proje (TYP) kapsamında Trabzon genelindeki okullarda istihdam edilecek 650 temizlik ve 304 güvenlik görevlisi için müracaatlar bugün başlıyor. Cuma gününe kadar sürecek müracaatlarda okullarda 9 ay süre ile çalışmak isteyenler kura ile belirlenecek.
 
 
Ortakların Akgün Buluşması


 
Trabzon’da ortaklık zor meslektir. Bunu başaranlardan biri de istihdama büyük katkı sağlayan ve Trabzon’u çok seven Cevat Kara, Veli Eroğlu ve Aydın Demirci üçlüsüdür. Ortakları önceki gün Trabzon’un ünlü balıkçılarından biri olan Akgün Balık Lokantasında gördük. Masalarına misafir olduk. Gündem tabii ki ticaret ve Trabzon’un olmazsa olması siyasetti. Üç ortak AK Parti teşkilatlarında uzun yıllar siyaset yaptılar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yürekten bağlılar. Şu anda siyaset arenasından uzak olsalar da Recep Tayyip Erdoğan’ın hazır kıta askeri gibi her an sahadalar.
 
 
Yeşilay’dan Yeni Dönem Değerlendirmesi


 
Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, yönetim kurulu üyeleri ile toplantı yaptı. Kaşüstü Mahallesinde ki bir cafede yapılan toplantıda gündemin ana konusu Trabzon’a kazandırılması planlanan Yeşilay Danışmanlık Merkezi idi. Yeni eğitim öğretim yılı ilgili de Trabzon’daki okullarda programlar yapacak olan Boz, ekibi ile okulların planlamasını da yaptı. Boz’a yoğun temposunda başarılar diliyoruz.
 
 
Trafiği tehlikeye düşürme hakkınız var mı?


 
Trabzon’da mantar gibi çoğalan ulusal marketler zincirleri her gün kent trafiğini de tehlikeye düşürüyor. Büyük kamyonlarla gün içinde mağazalarına mal getiren market zincirleri, toplumsal görgü kurallarını hiçe sayarak, yayalara ait kaldırımlarla ile araç yollarını kendi şahsi arsalarıymış gibi trafiğe kapatması tepkileri de beraberinde getiriyor. Önceliğin yayaya saygı olduğunu düşünmeden tamamen sorumsuzca hareketleri ile vatandaşların sinirlerinin yükselip, psikolojik çöküntüye uğramalarına neden olan bu market zincirlerine yetkililerin çözüm üretmesi isteniyor.
 
 
Kurukız Devlet Bahçeli’yle Buluştu


 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Bayburt ziyaretine Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ve Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Metin Günay beraber katıldılar. Bahçeli’ye ziyarette, TBMM Başkan Vekili Celal Adan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Bayburt ziyaretine Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ve Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Metin Günay beraber katıldılar. Bahçeli’ye ziyarette, TBMM Başkan Vekili Celal Adan, MHP Genel Başkan Yardımcıları Kamil Aydın, Sadir Durmaz ve Mevlüt Karakaya, Genel Sekreter İsmet Büyükataman, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş eşlik etti.
Editör: TE Bilisim