Bu fotoğrafa ceza kestiler!

GÜNDEM 01.02.2018 - 18:09, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3010+ kez okundu.
 

Bu fotoğrafa ceza kestiler!

Giresun'da profesyonel bir şekilde avcılık yapan avcılara çay muhabbetinde resim çekilerek sosyal paylaşım sitelerine atıldığı için kaçak avcı diye cezai işlemde bulunuldu.
17 Aralık 2017 tarihinde Piraziz Esentepe Köyünde kotalı avcılık yaptıktan sonra bir köy evinin önünde çay içerken fotoğraf çektirerek sosyal paylaşım sitesine atılması sonrası profesyonel avcılara haddi aşan idari para cezaları kesildi. Doğa Koruma Milli Parklar Müdürü Ertan Kuduban, kesilen bu cezaların ardından da profesyonel ve kotalı bir şekilde avcılık yapan avcılara hedef göstererek resmi haber ajanslarına açıklama yaptı. Müdür Kuduban açıklamasında, Piraziz ilçesi kırsalında yaban domuzu avına ait sosyal medyada 10 kişiye ait fotoğrafların yer aldığını, şahısların belgesiz ve kotasız avcılık yaptıklarının belirlendiğini ifade ederek, kendilerine 269 ile bin 455 lira arasında değişen, toplam 7 bin 739 lira cezai işlem uygulandığını kaydetti. Açıklamasının devamında yine kotalı avcılık yapan avcılara kaça avcı muamelesi yapan Kuduban, kaçak avcılara yönelik denetimlerin devam edeceğini sözlerine ekledi. Ulusal basında çıkan bu haberlerin öncesinde konu hakkında şikayette bulunduğunu kaydeden Avcı Enes Kesik, olay günü çulluk kotası dahilinde avlandıklarını, çay içerken çekilen fotoğrafın sosyal paylaşım sitesine atıldığını bu fotoğrafa istinaden kendilerine ceza kesildiğini verilen bu idari para cezasına mahkeme kanalı itiraz ettiklerini söyledi. 'VALİMİZDEN YARDIM BEKLİYORUZ' Kesilen bu cezanın yasal yükümlülüklerini yerine getiren avcıları zora düşürmek gerekçesi ile kesildiğini kaydeden Avcı Kesik, "Bizler yıllardır profesyonel bir şekilde avcılık sporu ile uğraşıyoruz. O gün kotamız dahilinde çulluk avı gerçekleştirdik. Köyde bir vatandaşın kapısında da çay içmek için oturduk. Çay içtiğimiz esnada çekilen fotoğrafta da görüldüğü gibi herhangi bir av gözükmemektedir. Tarafımıza gelen cezada sosyal paylaşım sitesinde ki resim delil olarak sunulmuş, orada yazan avcı palavrası olarak bilinen sözler ciddiye alınmış fakat haber de ise kaçak avcılık ile suçlanıyoruz. Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları'nın gereğini yaparak, avcılık yapan yasal avcıların haklarının korunmasını talep ediyorum" dedi.
Giresun'da profesyonel bir şekilde avcılık yapan avcılara çay muhabbetinde resim çekilerek sosyal paylaşım sitelerine atıldığı için kaçak avcı diye cezai işlemde bulunuldu.

17 Aralık 2017 tarihinde Piraziz Esentepe Köyünde kotalı avcılık yaptıktan sonra bir köy evinin önünde çay içerken fotoğraf çektirerek sosyal paylaşım sitesine atılması sonrası profesyonel avcılara haddi aşan idari para cezaları kesildi.

Doğa Koruma Milli Parklar Müdürü Ertan Kuduban, kesilen bu cezaların ardından da profesyonel ve kotalı bir şekilde avcılık yapan avcılara hedef göstererek resmi haber ajanslarına açıklama yaptı. Müdür Kuduban açıklamasında, Piraziz ilçesi kırsalında yaban domuzu avına ait sosyal medyada 10 kişiye ait fotoğrafların yer aldığını, şahısların belgesiz ve kotasız avcılık yaptıklarının belirlendiğini ifade ederek, kendilerine 269 ile bin 455 lira arasında değişen, toplam 7 bin 739 lira cezai işlem uygulandığını kaydetti.

Açıklamasının devamında yine kotalı avcılık yapan avcılara kaça avcı muamelesi yapan Kuduban, kaçak avcılara yönelik denetimlerin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Ulusal basında çıkan bu haberlerin öncesinde konu hakkında şikayette bulunduğunu kaydeden Avcı Enes Kesik, olay günü çulluk kotası dahilinde avlandıklarını, çay içerken çekilen fotoğrafın sosyal paylaşım sitesine atıldığını bu fotoğrafa istinaden kendilerine ceza kesildiğini verilen bu idari para cezasına mahkeme kanalı itiraz ettiklerini söyledi.

'VALİMİZDEN YARDIM BEKLİYORUZ'

Kesilen bu cezanın yasal yükümlülüklerini yerine getiren avcıları zora düşürmek gerekçesi ile kesildiğini kaydeden Avcı Kesik, "Bizler yıllardır profesyonel bir şekilde avcılık sporu ile uğraşıyoruz. O gün kotamız dahilinde çulluk avı gerçekleştirdik. Köyde bir vatandaşın kapısında da çay içmek için oturduk. Çay içtiğimiz esnada çekilen fotoğrafta da görüldüğü gibi herhangi bir av gözükmemektedir. Tarafımıza gelen cezada sosyal paylaşım sitesinde ki resim delil olarak sunulmuş, orada yazan avcı palavrası olarak bilinen sözler ciddiye alınmış fakat haber de ise kaçak avcılık ile suçlanıyoruz. Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları'nın gereğini yaparak, avcılık yapan yasal avcıların haklarının korunmasını talep ediyorum" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.