16 Nisan 2024 Salı   

ATEŞ’TEN EVLAT NÖBETİNE DESTEK

ATEŞ’TEN EVLAT NÖBETİNE DESTEK
 

Bayrampaşa Tekstilci ve Sanayici İş İnsanları Derneği (BATİAD) Başkanı Bekir Taner Ateş’in de aralarında bulunduğu İTO Meclis Üyeleri evlat nöbetine destek verdi. 
Diyarbakır annelerinin çocuklarının PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı Binası önünde başlattığı evlat nöbetine İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Üyeleri’nden destek ziyareti geldi. 
Evlat nöbetini eşleriyle birlikte ziyaret eden İTO Meclis Üyeleri, ellerinde çocuklarının fotoğraflarıyla evlatlarına kavuşma ümidiyle bekleyen anne ve babalardan bilgi aldı.

ATEŞ: ANNELERİMİZİN YAPTIĞI EYLEM ÇOK ONURLU BİR DURUŞTUR
Diyarbakır HDP İl Başkanlığı Binası önünde oturma eyleminde bulunan Diyarbakır annelerinin evlat nöbetine ziyaretlerine ilişkin açıklamalarda bulunan İTO Meclis Üyesi, aynı zamanda Bayrampaşa Tekstilci ve Sanayici İş İnsanları Derneği Başkanı olan Bekir Taner Ateş, meclis üyesi arkadaşlarıyla annelerin yanında oldukların göstermek için geldiklerini söyleyerek, şu açıklamalarda bulundu:
“Annelerimiz inatla burada durduğu müddetçe bu terör belası bu memleketin başından defolup gidecektir. Bugün artık hiç kimsenin kandırarak, başka yerlere çekerek bu terörü devam ettirmesi için hiçbir sebep yoktur. Bu memleketin her tarafında herkes birinci sınıf vatandaş olmuştur. Son 20 yıldaki gelişmelerin hepsi bu memleketteki sınıf farklılığını ortadan kaldırmıştır. Annelerimizin hepsini kutluyoruz. Yaptıkları bu eylem çok onurlu bir duruştur."
Annelerin sayısının çoğalmasını istediklerini ifade eden Ateş, “Ülkemizde 40 yıla aşkındır bir terör meselesi var. Bu terör meselesi ülkemizin hem insan kaynağımızı hem de devletimizin bütün maddi kaynağını tükettiği gibi buralarda inanılmaz dramlara da sebep oluyor. Şu anda burada bulunan bir babayı gözlerimiz yaşararak dinliyoruz. Bu eylemi yapan ve yüreklerini ortaya koyup burada dimdik duran bu anneleri, babaları kutluyoruz. Allah, hepsinden razı olsun. Bir an evvel bu terör belası memleketimizin başından defolsun aileler bir an evvel çocuklarına kavuşsunlar istiyoruz. Çocukları da bir an evvel devletimizin şefkatli kollarına teslim olup gelsinler. Toprağımız büyük, devletimiz ve milletimiz büyük. Çözemeyeceğimiz hiçbir mesele yok ve bizim genel olarak amacımız da budur.” diye konuştu.
BATİAD Başkanı ve İTO Meclis Üyesi Bekir Taner Ateş’in açıklamalarının ardından ailelerle görüşmelerini tamamlayan İTO Meclis Üyeleri bölgeden ayrıldı.

 

Tarih: 24 Ocak 2020 Cuma    Hit: 2877

Fotoğraflar
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
Henüz yourm yapılmadı, ilk yorum yapan sen ol