|

Atatürk’ün kurduğu CHP bu olamaz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun SİHA’larla ilgili skandal açıklamalarına sert tepki gösterdi: Kılıçdaroğlu ve Kılıçdaroğlu’nun CHP’si, devletin terörle mücadelesini sivillerin öldürülmesi iftirası üzerinden itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Bu Atatürk’ün kurduğu CHP olamaz.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/09/2017 Perşembe
Güncelleme: 02:13 - 14/09/2017 Perşembe
Yeni Şafak
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. 2,5 saat süren toplantının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, açıklamalarda bulundu.

MYK’nın gündemine ilişkin konuşan Ünal, “FETÖ davalarının son derece sağlıklı bir şekilde devam ettiğine dikkati çekerek, “Anamuhalefet partisinin hem FETÖ davaları hem PKK/PYD terör örgütüyle mücadele hem de DEAŞ ile yürüttüğümüz mücadeleye ilişkin açıklamaları oluyor. Kamuoyu araştırmasında sonuçlarını paylaşmak istiyorum. Yapılan son kamuoyu araştırmasında; FETÖ ile mücadelenin başarılı olduğunu düşünüyor musunuz? sorusuna verilen cevap yüzde 72. PKK/PYD ile yürütülen mücadelede bu oran yüzde 74” dedi.

İTİBARSIZLAŞTIRMA ÇABASI

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun ve ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun silahlı insansız hava araçlarına (SİHA) yönelik açıklamalarına tepki gösteren Ünal, şunları söyledi:

“Maalesef Kemal Kılıçdaroğlu ve Kılıçdaroğlu’nun CHP’si, PKK terör örgütünün sivil katliamlarına itiraz etmezken, devletin terörle mücadelesini sivillerin öldürülmesi iftirası üzerinden itibarsızlaştırmaya çalışıyor.

DURUMU İÇLER ACISI

Türkiye Cumhuriyeti devletinin varoluş yokoluş mücadelesi verdiği Sakarya Zaferi’nin 96. yıl dönümünde, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bir siyasi partinin bugün geldiği noktaya baktığımızda durum içler acısı. CHP’yi sıfatlandırırken özellikle Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’si ifadesini kullanmayı tercih ediyorum. Çünkü bu CHP, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu CHP olamaz.”

KONGRE SÜRECİ SAĞLIKLI İŞLİYOR

MYK’da, kongre süreçlerine ilişkin de değerlendirmede bulunduklarını belirten Ünal, “Kongre sürecimiz sağlıklı bir şekilde devam ediyor. Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından saha çalışmaları ve ilçe başkanlığı mülakatları devam ediyor. İl başkanlığı görevlendirmeleri Sayın Genel Başkanımızın mülakatları neticesinde görevlendirmeler devam ediyor. 12 Eylül’de Uşak, Aksaray, Şırnak, Kırşehir, Bayburt İl Başkanlarımız belirlendi ve kamuoyu ile paylaşıldı” dedi.

#Mahir Ünal
#AK Parti
#CHP
7 yıl önce