Atatürk'ün Yalova'ya gelişinin 87. yıldönümü düzenlenecek törenlerle kutlanacak. Kutlamalar kapsamında Atatürk'ün Yürüyen Köşk'ünde de bir kokteyl düzenlenecek.
Yalova'yı sıtma ile mücadele eden bir köyden alarak sahiplenen, imar eden ve ömrünün 365 gününü burada geçiren Atatürk'ün Yalova'ya gelişinin 87. yıldönümü Yalova Belediyesi tarafından düzenlenecek olan törenlerle kutlanacak. Program saat 17:00'de Edirne Belediye Bandosu eşliğinde gerçekleştirilecek olan kortej yürüyüşü ile başlayacak. Donanma tesisleri önünden başlayacak kortej 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanına kadar marşlar eşliğinde sürecek. Vatandaşlarında ellerinde Türk bayrakları ile katılacakları kortejin tam bir görsel şölen olması bekleniyor.
Program saat 19:00'da Atatürk'ün Yalova'ya en büyük armağanı olan Yürüyen Köşk'te devam edecek. Yalova Valisi Tuğba Yılmaz ve il protokolünün tam kadro katılması beklenen programda davetlileri Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve eşi Dilek Salman kapıda karşılayacaklar. Program kapsamında Yalova ve Atatürk konulu Fotoğraf sergisi, Yürüyen Köşk fotoğraf sergisinde yer alan fotoğraflarda görülebilecek. Gecede gerçekleştirilecek olan kokteylde Atatürk ve Yalova konulu bir kısa filmin de gösterimi yapılacak. Atatürkle özdeşleşen Zeybek oyunu ise geceye renk katacak. Gecede Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'da davetlilere hitaben bir konuşma gerçekleştirecek. 

Editör: TE Bilişim