ATATÜRK VE TRABZON’ ADLI KONFERANS YAPILDI

ATATÜRK VE TRABZON’ ADLI KONFERANS YAPILDI

‘ATATÜRK VE TRABZON’ ADLI KONFERANS YAPILDI

Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Erol Günaydın Sanat Merkezinde ‘Atatürk ve Trabzon’ adlı konferans düzenlendi.

Trabzon Üniversitesi öğretim görevlilerinden Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer Başkaya’nın konuşmacı olduğu konferansa; Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkan Vekili Cevdet Bayraktar, Belediye Başkan Yardımcıları Ali Güngör ve Serkan Özdemir, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Konferans, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Konferansta konuşmacı Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer Başkaya, Atatürk’ün Trabzon ziyaretlerini anlattı. Cumhuriyet’in kabul edildiği ilk yıllarda Atatürk’ün Trabzon’a gelerek burada neler yaptığından bahseden konuşmacı Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer Başkaya, “Trabzon, Atatürk için ayrı bir öneme sahipti. Burada olduğu süre içerisinde birçok soruna çözüm bulmuştur. Trabzon halkının Atatürk’e gösterdiği sevgi ve saygı paha biçilemezdir. Atatürk Trabzon’da okulları gezerek eğitim ve öğretimin nasıl olduğunu incelemiş; esnafla sohbet ederek sorunlar hakkında bilgi almıştır. Atatürk için Trabzon’un önemini vasiyetini Trabzon’da bulunan Atatürk Köşkünde yazısından anlayabiliriz.” Dedi.

Konferans sonunda konuşan Akçaabat Belediye Başkan Vekili Cevdet Bayraktar salonda bulunan öğrencilere seslenerek “Atatürk, şahsi servetini çeşitli kurumlara ve kişilere bağışlamıştır. Ancak Türk Gençliğine mal varlığından daha önemli bir şey emanet etmiştir. O da Türk gençliği tarafından her şartta ilelebet muhafaza edilecek olan Cumhuriyet’tir. “ ifadelerini kullandı.

Konuşmalarına ardından Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez ve Akçaabat Belediye Başkan Vekili Cevdet Bayraktar, konuşmacı Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer Başkaya’ya günün anısına plaket takdim ettiler.

a1-021.jpga2-025.jpga3-014.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler