10 Kasım 1938’de hayatını kaybeden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Sarıyer’de düzenlenen anma programında vefatının 81. yılında saygı ve özlemle anıldı. Sarıyerliler törene yoğun ilgi gösterdi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Atatürk, ülke genelinde olduğu gibi Sarıyer’de de anıldı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk heykeli önünde düzenlenen anma programına; CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Garnizon Komutanı Piyade Albay Kemal Cöne, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, MHP Sarıyer İlçe Başkanı Ünsal Bilgiç, İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Taner Tayfur, Vatan Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Mesut Çalışkan, AK Parti Sarıyer ilçe yönetim kurulu üyeleri, Sarıyer Belediye başkan yardımcıları, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Caner Coşar, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz, Sarıyer İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Yılmaz Ordu, Sarıyer Belediyesi ve Sarıyer Kaymakamlığı birim müdürleri, CHP Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanı Sunay Sevinç, S. S 19 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Akkaya, muhtarlar, STK temsilcileri, öğrenciler ve Sarıyerliler katıldı.

Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören, saat 09.05’te ülke genelinde olduğu gibi Sarıyer’de de 1 dakika boyunca sirenlerin çalmasıyla devam etti. Ardından şehitler için saygı duruşunda bulunulurken, program İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

KÜÇÜK KIZIN ATATÜRK SEVGİSİ

Tören sırasında programa katılan küçük bir kız çocuğu, rengarenk çiçekler ile donatılan Atatürk anıtına bir buket çiçek bırakması görenleri duygulandırdı.

SARIYER POSTA