Ata'nın Selanik'teki Evi Kırklareli'nde Kopyalandı

Kırklareli Belediyesi tarafından Yayla Mahallesi'nde Atatürk'ün Selanik'teki evinin aynısının yapımında sona gelindiği açıklandı.

GÜNDEM 26.04.2017 20:15:00 0
Ata

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Sevgili dostlarımızın desteğiyle inşa ettiğimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evin birebir aynısının inşaatında sona yaklaşıyoruz” dedi. Kesimoğlu açıklamasında ayrıca şu görüşlere yer verdi:

 

BAĞLILIĞIMIZ ÇOK FARKLI

 

“Kırklareli şehrinin Atatürk’e olan bağlılığı çok farklı. Gerçekleştirdiğimiz proje sayesinde vatandaşlarımız Atatürk’ün evinin birebir aynısını görme şansı olacak. Bu şehrimize farklı bir katma değer de sağlayacaktır. Yani Atatürk’ün evini görmek için illa Selanik’e değil Kırklareli’ne gelinse de yeterli olacaktır.”

 

YIKIM KARARI BEKLENİYOR

 

Yapılan evle ilgili olarak ayrıca kısa bir not düşen Başkan Mehmet Siyam Kesimoğlu şunları kaydetti: “ Önde görünen ucube yapının tapusu mahkeme kararıyla Belediye Başkanlığımızın üzerine geçmiştir. Ancak bölge SİT alanında kaldığından yapılacak her fiili harekette Edirne Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'nun izni gerekmektedir. Gerekli başvurular yapılmış olup yıkım kararı beklenmektedir.”

 

Haber / RüşaELMA