Samsun Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2019 08:47   Güncelleme : 13-11-2019 08:47

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’nin Mehmetçiğe Selam Vermediği Bu Resim Sahte mi!

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’nin, Samsun’da fidan dikim töreni sırasında askerlerle birlikte 'Barış Pınarı Harekatı'nda görev yapan Mehmetçiğe selam vermediği haberinin resminin sahte olduğu iddiaları gündeme geldi.

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’nin Mehmetçiğe Selam Vermediği Bu Resim Sahte mi!

Akasyamhaber’deki Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’nin, Samsun protokolü ile birlikte Atakum Büyükoyumca Mahallesi’nde düzenlenen fidan dikme töreninde protokol üyeleri ve askerler hep birlikte asker selamı vererek, 'Barış Pınarı Harekatı'nda görev alan askerlere selam gönderdi. Protokol arasında yer alan Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci'nin asker selamı vermemesi dikkati çekti” haberinin sahte olduğunu iddia edenlerin en büyük delili ise selam veren vali ve diğer bir protokolün selam veren kolunun beyaz giydikleri ceketin ise lacivert olmasıydı.

Samsun Valiliğinin internet sitesinde konuyu aydınlatıcı birçok resim mevcut.

Resimlerde Samsun Valisi ve Sağlık eski Bakanı Demircan’ın tören sırasında orman yeleği giydikleri için selam verdikleri kollarının beyaz olduğu belli oluyor.

Protokol içerisinde ve Mehmetçiğin arasında selam vermeyen bir tek Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci varken bazı yorumcular Deveci’nin Mehmetçiğe selam vermeme ihtimalini düşünmek istemedikleri için resmin sahte olduğunu öne sürdüler.

Deveci’ye oy verenler Deveci’nin Mehmetçiğe yaptığı saygısızlığı resmin sahte olduğu iddialarıyla görmezden gelmek isteyenler,

Deveci’nin, 15 Temmuz 2016'da FETÖ terör örgütünün darbe girişiminden bir gün sonra "tam bir reklam filmi" ve "canlı yayın eşliğinde darbe girişimi" şeklindeki paylaşımlarına ve  “Artık gelecek yüzyılda bir Kürdistan gerçeği olacak. Özerk bölgeleri de olacak belki devleti de olacak.” diyen ve bölücü örgüt PKK ile Bebek Katili Öcalan’ın propagandasını her fırsatta yapan, şu anda cezaevinde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tweetlerini paylaşmasına ne diyecekleri merak ediliyor.

 

adminadmin