Ata Tohumlarımızı Üreticimizle Buluşturmaya Devam Ediyoruz

2020-05-07 18:08:14

Ata Tohumlarımızı Üreticimizle Buluşturmaya Devam Ediyoruz

Artvin Belediyesi, yerel ata tohumlarının kaybolmasını engellemek ve üretimi artırmak için Artvin Yerel Tohum Derneği’nin, destekleriyle kurduğu Yerel Ata Tohumları Seralarında ürettiği fidelerinin dağıtımına devam ediyor.

Üreticileri ve halkı ithal genleriyle oynanmış tohumdan kurtarmak, Yerel Ata Tohumlarının kaybolmasını önlemek ve nesilden nesile aktarılmasını sağlamak için Artvin Belediyesi tarafından kurulan Yerel Ata Tohumları seralarında, yetiştirilen fidelerinin dağıtımının ikinci etabı, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin tarafından Artvin Belediyesi önünde gerçekleştirildi.

Yerel Ata Tohum Fidelerinin dağıtımının ikinci etabı, Yüksek rakımlı mahallelerde hava şartlarının fide ekimin yapılmasına uygun hale gelmesiyle; Dere Mahallesi, Balcıoğlu Mahallesi, Yen Mahalle ve Çamlık Mahallesinde tarımla uğraşan vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı.

Yerel Ata Tohumların dağıtımını gerçekleştiren Belediye Başkan Demirhan Elçin; Yerel Ata Tohumlarını kaybolmaması için saklanan ve Artvin Belediyesine ücretsiz olarak temin eden Artvin Yerel Tohumlar Derneğine teşekkürlerini ileterek sözlerine şöyle devam etti:

Başkan Elçin: ” Bugün Yerel Ata Tohum fidemizi üreticimize ücretsiz olarak teslim etmenin ikinci etabını gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın Yerel Ata Tohumlarımıza göstermiş olduğu ilgiden ötürü çok memnun kaldım. Yerel Ata Tohum Projesinin devamlılığını sağlayabilmek ve gelecek nesillere aktarabilmek için, vatandaşlarımıza ücretsiz teslim ettiğimiz fidelerin ekiminin yapıldığı topraklarda kimyasal gübre kullanmaması ve alınan mahsullerin hasatları sonrasında elde edilen tohumlardan bir bölümünün belediyemize geri verilmesini önemle rica ediyorum.” Dedi.

 


Serhad Artvin Gazetesi © 2012 Tüm Hakları Saklıdır.
İnönü Caddesi. Karahan İşhanı No:16/A - ARTVİN -- Tel :0(466) 212 11 29 - Faks: 0(466) 212 38 84 - E-Posta: osengun{at}hotmail.com