ATA TOHUMLARIMIZI ÜRETİCİMİZLE BULUŞTURDUK

2020-04-30 18:02:30

ATA TOHUMLARIMIZI ÜRETİCİMİZLE BULUŞTURDUK

Artvin Belediyesi, yerel ata tohumlarının kaybolmasını engellemek ve üretimi artırmak için Artvin Yerel Tohum Derneği’nin, destekleriyle kurduğu Yerel Ata Tohumları Seralarında ürettiği domates fidelerinin dağıtımına başladı.

Üreticileri ve halkı ithal genleriyle oynanmış tohumdan kurtarmak, Yerel Ata Tohumlarının kaybolmasını önlemek ve nesilden nesile aktarılmasını sağlamak için Artvin Belediyesi tarafından kurulan Yerel Ata Tohumları seralarında, yetiştirilen  domates fidelerinin dağıtımının ilk etabında, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin tarafından Çayağzı Mahallesinde ki belediye hizmet bürosunda gerçekleştirildi.

Yerel Ata Tohum Fideleri ilk etapta mevsimsel koşulların ekim yapılmasına uygun olduğu Çayağzı Mahallesi, Orta Mahalle ve Aşağı Şehitlik Köyünde tarımla uğraşan vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı. Hava şartlarının fide ekimin yapılmasına uygun hale gelecek olan, diğer Mahalle ve Köylerde ki üreticilere de ücretsiz dağıtımına devam edilecek.

Belediye Başkan Demirhan Elçin; Yerel Ata Tohumlarını kaybolmaması için saklanan ve Artvin Belediyesine ücretsiz olarak temin eden Artvin Yerel Tohumlar Derneğine teşekkürlerini ileterek sözlerine şöyle devam etti:

Başkan Elçin: ” Bugün domates fidemizi üreticimize ücretsiz olarak teslim etmenin ilk etabını gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızın Yerel Ata Tohumlarımıza göstermiş olduğu ilgiden ötürü çok memnun kaldım. Rakımı yüksek mahalle ve köylerde ki üreticilerimize de domates fidelerimizi biber fidelerimizle birlikte önümüzde ki günlerde ücretsiz dağıtacağız.

Yerel Ata Tohum Projesinin devamlılığını sağlayabilmek ve gelecek nesillere aktarabilmek için, vatandaşlarımıza ücretsiz teslim ettiğimiz fidelerin ekiminin yapıldığı topraklarda kimyasal gübre kullanmaması ve alınan mahsullerin hasatları sonrasında elde edilen tohumlardan bir bölümünün belediyemize geri verilmesini önemle rica ediyorum.” Dedi.


Serhad Artvin Gazetesi © 2012 Tüm Hakları Saklıdır.
İnönü Caddesi. Karahan İşhanı No:16/A - ARTVİN -- Tel :0(466) 212 11 29 - Faks: 0(466) 212 38 84 - E-Posta: osengun{at}hotmail.com