“Ata sporuma dokunma” kampanyası başlattılar

Gün geçtikçe kapanma sayılarında artış gösteren yağlı güreş ve minder güreşi kulüpleri için Başpehlivanlardan dünya şampiyonlarına, Avrupa şampiyonlarından antrenörlere kadar pek çok kişi “Ata sporuma dokunma” kampanyası başlattı.

Uluslararası arenada 92 yılda Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonalarında yıldız, genç ve büyüklerde bugüne kadar toplam Bin 700’e yakın madalya kazandıran ata sporumuz güreş, kırmızı alarm veriyor. Son günlerde yağlı güreş ve minder güreşi kulüplerinin kapanma sayısındaki artış güreşçiler kadar tutkunlarını da endişelendiriyor. Kulüplerin kapanmasından kaynaklı milli sporculardan başpehlivanlara, antrenörlerden minik sporculara kadar tüm güreşçiler, güreş kulüplerinin kapanmaması ve ata sporumuzun sürdürebilmesi için “Ata sporuma dokunma” kampanyası başlattı. Güreşçiler, güreş severler ve antrenörler yetkililere seslenerek, güreş kulüplerinin kapanmaması için mesajlar gönderdi.

GÜRBÜZ: “ER MEYDANLARI YİĞİTSİZ KALMASIN”

Güreş camiasında yeniden yükselişi ve ardı ardına aldığı başpehlivanlık unvanlarıyla tanınan 2011,2012 ve 2019 Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Gürbüz, ata sporunun sürdürebilmesi için güreş kulüplerinin yaşatılması gerektiğini belirterek; “Güreş, Türk sporunun madalya deposu ve gurur kaynağıdır. Güreş bizim ata sporumuz. Kulüpler kapanmasın, Er meydanları yiğitsiz kalmasın. Ata sporuma dokunma” dedi.

KOYUNCU; “TÜRK SPOR TARİHİNİN MADALYA DEPOSUDUR”

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanlarından Fatih Koyuncu; kulüplerin kapatılmasının ata sporuna zarar vereceğini belirterek; “Uluslararası arenada en fazla madalya aldığımız spor güreştir. Türk spor tarihinin madalya deposudur. Kulüpler kapanmasın, meydanlar yiğitsiz kalmasın” şeklinde konuştu.

YEŞİL YEŞİL: “PEHLİVANLARIMIZ VE BAŞPEHLİVANLARIMIZ İŞSİZ KALMAKTA”

24 yıldan bu yana Er meydanlarında güreşen, 2009 ve 2010 yıllarında Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil, güreş kulüplerinin kapanması sonucu pek çok pehlivan ve başpehlivanın mağdur olduğunu belirterek; “Ecdat yadigârı ata sporumuz güreşi icra etmekten onur ve gurur duymaktayım. Son günlerde güreş kulüplerimiz kapatılmakta. Minder güreş kulüpleri ve yağlı güreş kulüpleri pehlivanlarımız ve de başpehlivanlarımız işsiz kalmakta. Yetkililerin ata sporumuz için gerekli hassasiyeti göstereceklerine inanıyoruz. Ata sporuma dokunma”  ifadelerini kullandı.

KÖKSAL: “YENİ KULÜPLER AÇMAK GEREKİRKEN, KAPANIYOR”

Türk güreş camiasının gurur kaynaklarından, Avrupa Şampiyonu ve Dünya İkincisi Milli Güreşçi Okay Köksal, yeni kulüplerin açılması gerekirken, mevcut kulüplerin kapanmasının üzücü olduğunu belirtti. Köksal; “Türk güreşi dünya spor arenasında, ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğimiz, en başarılı olduğumuz ve en çok madalya kazandığımız branştır. Ata sporumuz güreş Türk sporunun terbiyesidir. Spora destek vermek ve başarılarımızı daha çok arttırmak adına, yeni kulüpler açmak gerekirken hala hazırda bulunan ve bünyesinde birçok şampiyon bulunduran kulüplerin kapatılması bizleri üzmektedir. Sporumuza sahip çıkalım. Ata sporuma dokunma” dedi.

KARA: “KULÜPLERİMİZ KAPANMASIN”

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ‘en genç başpehlivan’ olma özelliğini taşıyan 2004, 2007,2008, 2016 yılları Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Recep Kara; “Ata sporumuz güreş, Türk milletinin gurur kaynağıdır. Kulüplerimiz kapanmasın yiğitlerimiz yaşasın” şeklinde konuştu.

KILIÇSALLAYAN: “GÜREŞ CAMİAMIZI DERİNDEN ÜZÜYOR”

2019 yılı Gençler Dünya Şampiyonu ve Büyükler Avrupa İkincisi Selahattin Kılıçsallayan, güreş kulüplerinin kapanmasının camiada büyük üzüntü oluşturduğunu belirterek; “Ata sporumuz güreş ülkemize uluslararası arenada birçok başarılar kazandırmış, madalya deposu bir branştır. Ata sporumuza sahip çıkalım. Olimpiyatlara bir yıl kala güreş kulüplerinin kapatılması bizi ve güreş camiamızı derinden üzüyor. Ata sporuma dokunma” dedi.

DUMLU: “YAŞATAN KULÜPLERİMİZ KAPANMASIN”

Ordular Arası Dünya Şampiyonu güreşçi ve antrenör Muhammed Sedat Dumlu; “Son zamanlarda ata sporumuza hizmet eden güreş kulüplerinin kapandığını görüyoruz. Gönlünde milli ve manevi ruh olan hiçbir kurum ve kuruluş güreş kulüplerini kapatmaz. Lütfen ata sporu güreşi yaşatan kulüplerimiz kapanmasın” ifadelerini kullandı. Bekir TÜCCAR

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
error: İçerik korunmaktadır !!