"Türkiye Esad gitmeli ısrarından vazgeçiyor gibi"

Guardian, Astana görüşmelerinin başladığı gün, görüşmelerle ilgili verdiği haberinde Türkiye'nin 'Esad gitmeli' ısrarından vazgeçiyor gibi olduğunu yazdı.

"Türkiye Esad gitmeli ısrarından vazgeçiyor gibi"

İngiliz basınının dış haberler sayfalarında ise Astana'da iki gün sürmesi beklenen Suriye görüşmeleri geniş yer buluyor.

BBC Türkçe’nin İngiliz basınının gündemine yer verdiği haberine göre; konuyu tam sayfaya yakın işleyen Guardian gazetesinde, Astana görüşmelerinde Rusya'nın "barış aracılığına" soyunduğuna ve Türkiye ile İran'ın da bu müzakereleri desteklerken, ABD'nin dışarıda kaldığına dikkat çekiliyor.

ISRARDAN VAZGEÇMEYE BAŞLADI

Gazete, Türkiye'nin beş senedir sürdürdüğü Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın görevden ayrılması yönündeki ısrarından vazgeçmeye başladığı yönünde işaretler geldiğini öne sürerken, bunun karşılığında da Rusya'nın PYD'yi görüşmelere davet etmediğini vurguluyor.

Guardian Astana görüşmeleriyle ilgili analizinin altında Suriye'den kaçarak İstanbul'a yerleşen mültecilerle ilgili bir habere yer veriyor.

"İstanbul sığınağı Suriye'de yerinden edilenlere yeni bir başlangıç sağlıyor" başlıklı haberde, Türkiye'ye gelip burada bir kitapçı açan 42 yaşındaki Samer el Kadri'nin hikayesi aktarılıyor.

El Kadri, "Çok mutluyum... Burası, Suriyelilerin birbirleriyle buluşabileceği, konuşabileceği, birbirlerini olduğu gibi kabul edebileceği ve Suriye'deki kapalı ortamın aksine düşünce yapılarını değiştirebileceği bir yer" diyor.

Odatv.com

"Türkiye Esad gitmeli ısrarından vazgeçiyor gibi" - Resim : 1

Astana Suriye Rusya Türkiye esad arşiv