Dolar (USD)
32.60
Euro (EUR)
34.72
Gram Altın
2497.28
BIST 100
9474.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

27 Haziran 2022

Asmayalım da besleyelim mi?

Değerli okurlarım, sağlık sorunlarım nedeniyle, bir süredir sizinle buluşamıyoruz. Yazının başında, tüm okurlarımızdan özel dua istirham ediyorum.



Efendim, Orman yangınlarına karşı çok dikkatli olmamız gereken bir zaman dilimi içindeyiz. Bu konuda hem kendimiz hassas olmalıyız... Hem de etrafımızdakileri, hassas davranmaları yönünde uyarmalıyız...


Çünkü işin şakası yok... Belli bir süre aç ve susuz durabiliyoruz... Ama havasız duramıyoruz... Tabi Oksijensiz duramıyoruz demek daha doğru olur.


Biliyorsunuz, havaya oksijen sadece ağaç ve bitkiler üzerinden salınıyor. Yani oksijenin kaynağı Ormanlardır. O yüzden Ormanlara, kendimizden daha fazla sahip çıkmaya mecburuz.


Havada yeterli oranda oksijenin bulunmadığını bir düşünsenize... Bu durumdan yaşamlarımız nasıl etkilenir?


İnsan görünümlü yaratıklara acınmaz...


Aslına bakarsanız, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açtığı idam tartışmasının, bu çerçeveden değerlendirilmesi lazım...


İnsan görünümlü yaratıklar, kişilerin hayatlarını etkileyecek suç işleyecekler... Bu büyük suçun cezası, 3-5 yıl olacak... Öyle mi?


O yaratıklar, yanan Ormanlardaki milyonlarca canlıya acımayacaklar... Biz bu insan görünümlü yaratıklara acıyacağız... Öyle mi?


Hiç kusura bakılmasın, ben acımam... Eğer idam konusu referandumla önüme gelirse, oyum tereddütsüz "evet"tir.


Neredesiniz Hayvanseverler?


Aslında, idam tartışmasının, ülkemizdeki Hayvanseverler tarafından başlatılması gerekiyordu.


Maalesef, kendilerinden şu ana kadar böyle bir girişim gelmedi. Ben onların, hayvan sevgilerinin sadece kedi köpeği sevmekten ibaret olduğunu düşünmüyorum.