Avrasya Üniversitesi Ömer Yıldız Yerleşkesi Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe Avrasya Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yavuz Özoran ve Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu, Genel Sekreter Gülay Yeniçeri, KKTC Trabzon Başkonsolosu Zalihe Erden, DOKA Birim Başkanı Fikri Akkaya, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Farkındalık Yaratmak İçin Buradayız


Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğin açılışı tango gösterisi ile oldu. Bu sıra dışı açılışın ardından sahneye Avrasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Özoran çıktı. Özoran ‘’ Bu önemli organizasyona hoş geldiniz. Tango nereden çıktı diyeceksiniz, az sonra sizlere şampiyon dansçılar yetiştiren dans antrenörü Meltem Atagün hocamız hitap edecek’’ dedi. Özoran şu cümlelerle devam etti. ‘’Global Girişimcilik Haftası çok önemli. Çünkü haftanın amacı genç kuşaklara girişimciliğin bir kariyer fırsatı olarak tanıtılması, benimsetilmesi, bu konuda bir farkındalık yaratılmasıdır. Fakat üç yüzün üstünde kamu kurum ve kuruluşlarıyla özel sektör bir arada olduğundan bu artık ekosisteminde ötesinde geniş bir iletişim platformu oluşturmuş durumda. Bizde Avrasya Üniversitesi olarak bu bağlamda öğrencilerimizi, öğretim üyeleri eşliğinde bu haftaya katılamaya davet ettik. Etkinliğimiz üç gün boyunca devam edecek. Ayrıca etkinliğimize katılımları ve konuşmaları ile destek verecek olan girişimcilerimize şimdiden teşekkür ediyorum’’ 

Trabzon’da Türkiye Şampiyonu Dansçılar Yetiştirdik


 Özoran’ın ardından sahneye dans antrenörü Meltem Atagün çıktı. Atagün, dansla tanışmasının ardından bugüne kadar geçen süreci öğrencilerle paylaştı. Atagün konuşmasında şu cümlelere yer verdi: ‘’Benim çocukluğumda Trabzon’da bir cemiyet hayatı vardı. Çocuklar, gençler, yetişkinler yetiştirmeye başladık. Bir çift, yani iki öğrenciyle başlayan eğitimlerim bir yılın sonunda doksan sekiz çifte ulaştı. Yani federasyona kayıtlı doksan sekiz çift. Salsa da, tango da, Latin de yarışmacılar yetiştirdik. Önce yarı finaller, sonra finaller derken Türkiye şampiyonları yetiştirdik.”

Odağınız Aşkla Çalışmak Olsun


Dolu dolu geçen etkinliğin son konuşmacısı Maya Bakery firmasının kurucusu Yusuf Bektaş oldu. Bektaş Ekşi Maya kullanarak tamamen doğal ve katkısız tam buğday, buğday ve çavdar unları ile  ekmekler üreten bir firma kurdu ve bölgede gündem oldu. Bektaş’ın öğrencilere önerileri oldu ‘’Üniversite eğitimi alırken işte çalışmak, ya da gitar çalıyorsanız onun için çalışmak, ya da ders çalışmak,  eğer çalışırsanız sonucunu alıyorsunuz. Ama hiçbir zaman odağınız para olmasın. Para bir şekilde geliyor, odağınız mutlu olmak işinizi aşkla yapmak olmalı.
Editör: TE Bilisim