Askıda fatura Edirne'de

Askıda fatura Edirne'de
İstanbul'da başlayarak yayılmaya devam eden 'askıda fatura' uygulaması Edirne'de de başladı. İhtiyaç sahipleri ile hayırseverleri buluşturan uygulama ile dayanışmanın artırılması hedefleniyor.'Şimdi birlik olma zamanı’ diyen...

İstanbul'da başlayarak yayılmaya devam eden 'askıda fatura' uygulaması Edirne'de de başladı. İhtiyaç sahipleri ile hayırseverleri buluşturan uygulama ile dayanışmanın artırılması hedefleniyor.

'Şimdi birlik olma zamanı’ diyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, dayanışmayı arttırmak adına yeni bir hizmeti uygulamaya sundu. ‘Askıda Fatura Edirne’ uygulaması ile ihtiyaç sahiplerini ve hayırseverleri buluşturmayı hedefleyen Başkan Gürkan, uygulamayı sosyal medya hesapları üzerinden duyurarak, Edirnelilerden destek istedi. Gürkan, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada şunlara yer verdi:

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sevgili Ekrem İmamoğlu tarafından başlatılan ve yavaş yavaş tüm Türkiye'ye yayılan askıda fatura uygulamamız Edirne’de de başlıyor. Ödeme güçlüğü çeken vatandaşlarımızın su faturalarını, alan elin veren eli görmediği askıda fatura sistemi ile ödemek isteyen vatandaşlarımız, bağış yapmak isteyen vatandaşlarımız ile buluşturuyoruz. Bütün Edirnelilerin çok büyük bir katılımla destek vereceklerine yürekten inanıyorum. İçinde bulunduğumuz zor günleri; bu birlik beraberlik ruhu ve dayanışmayla, Türk milletinin birbirine kenetlenme özelliğiyle atlatacağımıza gönülden inanıyorum. Askıda Fatura Edirne’de buluşalım. Bir vatandaşımızın derdini çözelim.”

ASKIDA FATURA'DA İŞLEM NASIL GERÇEKLEŞECEK? 

Askıda Fatura Edirne uygulamasına ödeyemedikleri su faturalarını bırakmak isteyenler ve bu faturaları ödemek isteyenler www.edirne.bel.tr resmi web sayfasına girerek, “Askıda Fatura” seçeneğini tıklayarak işlem gerçekleştirebilecek. Sisteme ödeyemedikleri faturayı yüklemek isteyenler, “Fatura Bırak” bölümünden TC ve abone bilgilerini bırakarak işlemi gerçekleştirebilecek. Askıdaki faturayı ödemek isteyenler ise “Fatura Öde” bölümünden işlemi gerçekleştirebilecek.

HER MÜRACAAT EDEN YARARLANAMAYACAK

Edirne Belediyesinin başlattığı askıda fatura uygulamasından her fatura bırakan yararlanamayacak. Yapılan başvurular, ilgili birim tarafından titizlikle incelenecek. Gerçek ihtiyaç sahipleri belirlenecek ve ihtiyaç sahibi olduğu onaylanan kişilerin su faturaları sisteme yüklenecek.

DİLEKÇE MÜRACAATLARI DA DEĞERLENDİRİLECEK

Belediye, internet sayfasından sisteme giriş yapma imkanı olmayanlar için de kolaylaştırıcı bir imkan sağladı. Sistemi kullanamayan ya da kullanmakta zorluk yaşayanlar, Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne müracaat ederek dilekçe verebilecek. Dilekçe sahibinin müracaatı incelenerek, ihtiyaç olduğu belirlenirse bilgileri sisteme dahil edilecek.