Askeri midibüs TIR ile çarpıştı

Şanlıurfa-Gaziantep Karayolunda askerlerin içerisinde bulunduğu midibüse ile TIR'ın çarpışması sonucu meydana gelen kazada bir asker hayatını kaybetti, 14 asker yaralandı.

Askeri midibüs TIR ile çarpıştı
06 Ekim 2019 - 07:48

Kaza, Şanlıurfa- Gaziantep Karayolu Taşlı Höyük mevkiinde meydana geldi.


Alınan bilgilere göre, Şanlıurfa kırsalında meydana gelen bir kavgaya müdahaleye giden içerisinde askerlerin bulunduğu 63 KS 840 plakalı midibüs ile aynı istikamette seyreden A.B idaresindeki 01 BH 840 plakalı TIR çarpıştı.


Kazada midibüs içerisinde bulunan 15 asker yaralandı.


Yaralı askerler olay yerine çağrılan ambulanslarla Birecik Devlet Hastanesine kaldırıldı.


Burada tedavi altına alınan askerlerden biri tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.


Şanlıurfa Valiliği, Birecik ilçesinde askeri midibüs ile TIR'ın çarpışması sonucu bir askerin hayatını kaybettiği, 14 askerin yaralandığı trafik kazası ile ilgili açıklama yaptı.


Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:


"05.10.2019 günü saat 15.40 sıralarında il merkezinden Birecik ilçemize göreve giden Şanlıurfa Jandarma Özel Harekât Tabur Komutanlığına bağlı JÖH timini taşıyan sivil plakalı askeri araca, Birecik ilçesi Ağırtaş Mahallesi istikametine dönüş yaptığı esnada, arkadan gelen TIR'ın çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında; Şanlıurfa Jandarma Özel Harekât Tabur Komutanlığı personeli Jandarma Uzman Çavuşumuz, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Kaza sırasında araçta bulunan yaralı 14 askerimizin durumu iyi olup, Birecik Devlet Hastanesi ve Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Ayrıca, kazaya karışan ve hafif yaralı olan TIR sürücüsü ise gerekli müdahaleler yapıldıktan sonra gözaltına alınmış olup, olayla ilgili başlatılan adli ve idari soruşturma devam etmektedir." 


(İLKHA)


 

Bu haber 1497 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü