BAFRA’DA KISITLAMALAR KALKTI

Samsun’un Bafra ilçesinde faaliyet gösteren lokanta, restoran, kafe, park, piknik, alanları, mesire yerleri bugün itibari ile açıldı.

BAFRA’DA KISITLAMALAR KALKTI


Koronavirüs vaka sayılarında olumlu gelişmeler gözlenmesinin ardından normalleşme adımları atılmaya başlandı. Salgın nedeniyle uygulanan kısıtlamaların büyük bölümünün 1 Haziran itibariyle kaldırılmasına karar verildi. Mahallelerde orta yaş ve üstüne hitap eden kahvehane ve çay ocakları da açıldı. 11 Mayıs’ta yeniden hizmete açılan AVM’ler ve kuaförlerin ardından lokanta ve kafeler de bugün yeniden kapılarını açtı. Çok sayıda çalışan iş yerlerine geri dönecek. Bafra'da faaliyet gösteren çay ocakları, kahvehaneler ve kafeler bugün itibari ile açılırken, yeniden müşteri kabul etmeye başladı.

GENELGE YAYINLANDI

İçişleri Bakanlığının 81 il valiliğine gönderdiği genelgede, lokanta, restoran, kafe, park, piknik, alanları, mesire yerleri ve giyim pazarları gibi yerlerin 1 Haziran itibariyle belirlenen kurallar çerçevesinde saat 22.00'a kadar hizmet vermeye başlayacağı belirtildi.

CEZASI VAR

Belirtilen tedbirlere ve kurallara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282'nci maddesi gereğince idari para cezası verilecek ve suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195'inci maddesi kapsamında gerekli adli işlem başlatılacak.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER