Dr. Haydar Dümen Aşk strese yenik düşer
HABERİ PAYLAŞ

Aşk strese yenik düşer

Evlilik fedakarlık, özveri gerektiyor. Tabii uzun süreli ilişkilerde bazen ufak tefek sorunlar, cinsel isteksizlikler baş gösterebiliyor. Bunu çok fazla dert etmeyin, zamana bırakın. Çünkü günlük yaşamdaki stres bazen erkeğin eşine yeterince ilgi göstermemesine neden oluyor.

Sevgimi söylemiyorum

18 yaşındayım. Sevdiğim kıza bir türlü sevgimi aktaramıyorum. Bir de penisim küçük, acaba ileride büyür mü?

CEVAP

Değerli yavrum, sorularına tersten başlıyorum. Cinsel organın bana sorarsan artık büyümez. Sevgiline sevgini bakışlarınla aktaracaksın. Güzel, sevimli, sevecen, yumuşak olacaksın, aşk dolu bakacaksın. Ama asla kırıtarak, sert, keskin değil, duru bakman gerekiyor. Şimdilik bu kadar yeter. Birkaç ay deneme yap. Sonra bana dön.

Haberin Devamı

Eşim benden çok soğudu

32 yaşında kadınım. Eşim ailesiyle ve işiyle ilgili bazı sorunlar yaşadı. 15 gün ilişkiye girmediğimiz oldu. Bana tepki vermiyor. İsteğimi sürekli bastırmak zorunda kalıyorum. Ne yapmam lazım?

CEVAP

Sevgili okurum, geçmiş olsun, düzelecek. Yaşadığı stresler, onda daha az zevk alma ya da zevk alamama gibi duruma yol açtı. İşin ilginç yanı şu anda duygu ve korkularını büyütmekle meşgul. Farkında olmadan bilinçaltında o da kendini sorguluyor. Hiçbir olay sürekli cinselliği bozamaz. İstersen üzerine gitme.

Evliliğinizin geleceği için bir tehlike sezmiyorum. Ama aranızda ailevi sürtüşmeler, kırgınlıklar olmuşsa bunları da bir biçimde çöz. Kadınsı ama cinsel içerikli değil de duygusal ve sıcak ilişkilerle çözmeye çalış. Zamanın ilişkinize bu düzeltmeyi yapacağına inanıyorum.

Vajinamda kaşıntı var

Eşim 28, ben 26 yaşındayım. Biz çocuk istediğimiz için korunmuyoruz. Hamilelik belirtileri yok. Bir haftadır vajinamda kaşıntı, biraz da yanma var. Bir uzmana şimdilik başvurmadım. Acaba ne yapmam lazım? Bu durum bana rahatsızlık veriyor.

CEVAP

Sevgili okurum, temizliğe dikkat. Mantardan korunma yöntemleri arasında her gün iç çamaşır değiştirmek ve gerekirse uzmandan yardım almak ilk gelenler. Gelelim çocuk sorununa; eşinin spermleri sayılsın. Çocuk yapmaya yetecek yetenek ve sayıda iseler belki seninle ilgili bir sorun vardır diye düşünürüz. Zaman da daha erken. Ama mutlaka çözüm arıyorsanız her ikiniz de bire bir hekime başvurmalısınız. Çocuk için kendinizi üzmeyin, olacaktır.

Haberin Devamı

Adeti gecikmiş

22 yaşındayım. Sevgilimle sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Ben boşaldım ama üzerimizde pantolonlarımız ve iç çamaşırlarımız vardı. Sizce kız arkadaşımın hamile kalma olasılığı var mı? Adetinin geciktiğini söylüyor.

CEVAP

Değerli okurum, hiç üzülme. Hamile falan değil, psikolojik sıkıntı yaşıyor. Ya da pek çok genç kızda olduğu gibi adeti gecikmiştir. Keyfinize bakın gebelik söz konusu değil.

Çok seksiymişim

30 yaşında kızım, bakireyim. Çevremdekiler seksi olduğumu söylüyorlar. Arkadaş olduğumu zannettiğim erkekler bile cinselliği yaşamak istiyor. Ben ne yapıyorum da böyle teklifler alıyorum. Yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, neyine yardım edeyim ki? Doğanın cinsellik donanımını güçlü yarattığı bir baş yapıtsın. Elinde son derece güçlü bir araba motoru var. Ya da üzerine bindiğinde şaha kalkmış bir atın var diyelim. Bunlarla gurur duymalısın. Yapacağın şey gaz ve fren ayarını ona göre dengelemen. Yani sen Ferrari bir arabaysan ve dışarıdaki insanlar bu arabaya hayranlıkla bakıyorlarsa ne güzel. Ama gaz pedalı içeride avuç içi kadar bir şey. Olay budur, keyfine bak.

Haberin Devamı

Bağırıyormuşum

20 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla 2 aydır sevişirken çok zevk alıyorum. Sevgilim çok bağırdığımı söylüyor. Bu yüzden aramız açıldı. Ne yapmam gerekir?

CEVAP

Sevgili okurum, orgazm sırasında birçok değişik tepkiler olur. Senin gibi bağıranlar, kahkaha atanlar, hıçkıra hıçkıra ağlayanlar görüp bildiklerimiz. Bu olaya beyninin tümüyle konsantre olmasından kaynaklanıyor. Belki bir bakıma ne güzel diye değerlendirilebilir. Bu kadar zevk alıyorsun. Bu bir şans. Benim önerim şu: Bağırmanı konu komşu duymasın. Onun dışında bir sorun görmüyorum. Keyfine bak.

Hamile kalır mı?

19 yaşındayım. Kız arkadaşım ile ilişkiye girmeye çalışıyordum. Cinsel organımdan zevk suyu geldi. Sadece vajinasının üstüne sürdüm ama içine girmedim. Sizce hamile kalmış mıdır?

CEVAP

Değerli okurum, hayır. Büyük ihtimalle hayır.

Hastalık kapar mıyım?

18 yaşındayım. İlk cinsel deneyimimi yaşamak için bu hafta geneleve gideceğim. Giderken prezervatif götüreceğim ama bir hastalık kapmaktan korkuyorum. Ne önerirsiniz?

CEVAP

Değerli yavrum, kapmayacağına inanıyorum. Çünkü oradaki kadınlar korunuyorlar ve sürekli sağlık açısından denetleniyorlar.

Erken boşalıyorum

29 yaşındayım ve nişanlıyım. Erken boşalma için ne önerebilirsiniz?

CEVAP

Değerli okurum, evlilik koşullarında bu durum tedavi edilebilir. Ama uzaktan önerilerle olmaz. Mutlaka bir kere de olsa doktorun karşısına geçmek, derdini anlatmak zorundasın.

Dikildiği anlaşılır mı?

21 yaşındayım, dikilen bir kızlık zarını ilk ilişkide nasıl anlarız?

CEVAP

Okurum, hiçbir şekilde anlayamazsın. Beklediğiniz kan değil mi? Zar gerdek gecesinden 1-2 gün önce dikilmişse kanama olur. Sizin beklediğiniz de kan olduğuna göre onu göreceksiniz. Kanı görünce kıza diyeceğiniz bir şey kalmaz. Kafanızı böyle şeylerle yormayın. Kızların, eşinizin etine değil, ruhuna bakın. Çıkış yolunun ve mutluluğunuzun haritası orada.

BÖYLE SORU YOK!

Bademcik kuşu etkiler mi?

35 yaşındayım. Yaklaşık 15 senedir bademciklerimle uğraşıyorum ama ameliyat olmaya kokuyorum. Bu bademcik sorunu benim kuşu etkiler mi? Bir de benim kuş küçük. Büyütmek için ne yapmak gerekir?

CEVAP

Değerli okurum, her gün beni şaşırtacak bir soru buluyorsunuz, ne diyeyim. Bademcik ve penisin yani senin deyiminle kuşun arasında nasıl bir bağlantı kurdun? Pek merak ettim doğrusu. 15 yıldır bademciklerini elletmemişsin. Bırak kuşun kafesinde kalsın. Onu da maceralara sürükleyip ürkütme. Bir de unutma, ona iyi kılavuzluk edersen seni Kaf Dağı’nın ardına kadar götürür.

GÜNÜN SORULARI

Yapmadan olmuyor

35 yaşındayım, 2 çocuk babasıyım. Eşimle düzenli ilişkim var ama mastürbasyon yapmadan duramıyorum. Her gün yapıyorum ve ilişkiden daha fazla zevk alıyorum. Ne yapacağım?

CEVAP

Okurum, mastürbasyon alışkanlığın evlendikten sonra da devam etmiş. Yazdıklarının gençlere de mesajı var. Balıkçı ağlarına yakalanan balıklar gibi sen de mastürbasyona takılmışsın. Sıkışıp kaldığın ağdan kurtulmanın yolu sende. Çünkü ağın ipleri de senin elinde. “Yapmadan duramıyorum” ne demek? Nerede irade, nerede muhterem yengemizin beklentisi? Hadi oğlum, gül gibi karın varken mastürbasyonla randevuya son ver.

Hemen sertleşiyor

Cinsellikle ilgili bir şey gördüğümde hemen sertleşiyor. Nasıl çözerim?

CEVAP

Değerli okurum, sorundaki can alıcı sözcük cinsellik ile ilgili olması. Hemen örnekleyeyim; yani porno ya da striptiz gibi cinsellikle ilgili aktiviteleri izlerken erekte olmak doğal hatta istenilen bir sonuçtur. Bu tür durumlarda erekte olamadığında sorun var demektir. Ama irade nereye şartlanırsa oraya demir atar. Gördüğün objeleri düşünme, hemen kafandan at. Elini penisinden çek, olay kronikleşmesin. Zaman lehine işleyebilir diye düşünüyorum.

GÜNÜN SÖZÜ

Kalıcı aşklar sabır biraz da çile ister. Akılla beslenirse derinlere kök salar. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder