1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Aşıkların dilinden 15 Temmuz
Aşıkların dilinden 15 Temmuz

Aşıkların dilinden 15 Temmuz

Gölbaşı Belediyesi’nin düzenlediği ‘Aşıkların Dilinden 15 Temmuz’ etkinliği yoğun ilgi gördü.

A+A-

Gölbaşı Kaymakamı Şenol Esmer, Belediye Başkanı Fatih Duruay, TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Fırat Purtaş ve Jandarma İlçe Komutanı Murat Kuyucu’nun katıldığı etkinlikte aşıkların 15 Temmuz ile ilgili eserleri dinlendi.


Gölbaşı Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu ‘Aşıkların Dilinden 15 Temmuz etkinliği’ vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Sunuculuğunu Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Aydın'ın yaptığı etkinliğe Aşık Kul Nuri, Aşık İhsan Yavuzer, Aşık Rahim Sağlam ile Şair Zekiye Çomaklı eserleri ile eşlik etti. Ayrıca geceye Gölbaşı Kaymakamı Şenol Esmer, Belediye Başkanı Fatih Duruay, Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak, TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Fırat Purtaş ve Jandarma İlçe Komutanı Murat Kuyucu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. 


KARANLIK GECENİN AYDINLIĞA DÖNMESİNDE ROL OYNADIK


Açılış konuşmasını yapan Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, şöyle konuştu: “15 Temmuz’da Gölbaşı olarak büyük mücadele verdik. Gölbaşı’ndaki kardeşlerimiz, 15 Temmuz’un karanlık gecesinin aydınlığa çevirilmesinde büyük rol oynadılar. Gerek Külliye’de gerek Genel Kurmay’da gerekse Özel Harekat Daire Başkanlığı ve TÜRKSAT’da canlarını feda ettiler. Canlı kalkan olma pahasına, vatanı, milleti, özgürlüğüne ve milli egemenliğine sahip çıkmak için var gücüyle çalışan Gölbaşı’nın çok değerli hemşehrileri; ben böyle vefakar insanlarımızın olduğu bir bölgenin belediye başkanı olmaktan gurur duyuyorum.


GÖSTERMİŞ OLDUĞUNUZ BAŞARIDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM


Bizlerin içinden çıkan, Anadolu’muzun kültürünü en iyi şekilde yansıtan, gönülden söyleyen çok kıymetli aşıklarımızın ve şairlerimizin bulunduğu bu gecede, Gölbaşı’nın kalbinden geçenleri sözleriyle, bağlamalarıyla, sazlarıyla bize aktaracak kardeşlerimize ve abilerimize teşekkür ediyorum. Dilerim bir daha ülkemizde ve tüm İslam aleminde bu tür hainlikler yaşanmaz. Son olarak, 15 Temmuz’da göstermiş olduğunuz o büyük başarıdan dolayı bir kez daha hepinize teşekkür ediyorum.” 

Bu haber toplam 1714 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.