Avrupa Sinoplular Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (Asider) Hamburg yönetimi, Hamburg Başkonsolosu Yonca Sunel’i makamında ziyaret etti. Ziyarete Asider Hamburg Başkanı Ecmel Yalçın ile yönetim kurulundan Ercan Altıntaş ve Erdal Altuntaş katıldı. 2002 yılında kurulan ve Sinop’a 2080 öğrenci kapasiteli eğitim fakültesi yaptırarak Avrupalı dernekler arasında özel bir yere sahip olan Asider’in çalışmaları hakkında bilgi veren Ecmel Yalçın, „Bu projeyle Sinop’un üniversite şehri olmasına ve eğitime büyük bir katkı sunduk“ dedi. 

Yaptıkları faaliyetleri; öğrencilere burs vermek, hıdirellez şenlikleri, iftar programları, Almanya’dan Sinop’a direk uçuş için çalışmalar, Lübeck, Flensburg, Kiel gibi bölgelerde şubelerin kurulması olarak anlatan Yalçın “ASİDER’in önceliği hep eğitim olmuştur. Üniversite öğrencilerimize burs vermeye devam ediyoruz. Kuzey’in Kızları projesiyle Türkiye birincisi olan Sinop ekibini Almanya’ya (İserlohn) getirdik. Soma faciasında, eşlerini, babalarını kaybeden Sinoplu ailelerin yanında olduk. Türkeli kütüphanemizin oluşmasına katkı sağladık. Sinop üniversitemizin Ayrancık Meslek Yüksek Okulunda, ahşap oyuncak atölyesinin kurulmasına maddi destek sağladık. Gençlerimizin üst seviyede eğitim almaları için çalışmalar yapıyoruz“ dedi.

Derneğin çalışmalarını takdir eden Yonca Sunel, her türlü dayanışmaya konsolosluk olarak hazır olduklarını söyledi. Görüşmenin sonunda Başkan Ecmel Yalçın, Başkonsolos Yonca Sunel’e, Sinop ve derneği anlatan broşürler ile Sinop’da özel yaptırılan ve üzerine adı yazdırılan bir kotra hediye etti.

Editör: Vitrin Haber