Ekonomi

Asgari Ücret İçin Flaş Gelişme ! Çılgın Teklif Verildi (İşte Şimdiye Kadar Verilen Teklifler)

Asgari ücreti 2020 ne kadar olacak sorusu gündemin en çok merak edilen konuları arasında yerini korumaya devam ederken milyonlarca kişi tarafından araştırmalar yapılıyor. Bunun yanı sıra çeşitli teklifler de veriliyor.

Asgari ücret için zam pazarlığı devam ediyor. 2 Aralık’ta ilk toplantı yapıldı ve ikinci toplantı bugün yapılacak. Bugün TÜRK-İŞ’in ev sahipliğinde ikinci toplantısını gerçekleştirecek.

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay açıklamalarında ay sonuna doğru rakamın açıklanmış olacağını ifade ederek işçi ile işveren temsilcileri arasında kıyasıya bir pazarlığa sahne olması beklenen görüşmeler öncesinde beklenen rakamın altında bir teklifin olması halinda görüşmeye katılmayacaklarını ifade etti. 

ASGARİ ÜCRET TEKLİFLERİ

Peki asgari ücret için verilen teklifler neler? İşte detaylar:

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay tekliflerinin 2 bin 578 TL altında olmayacağını ifade ederken DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu “hem geçim ücretini hem de milli gelir artışını dikkate aldığımızda asgari ücret talebimiz en az net 3 bin 200 TL’dir” ifadelerini kullandı.

Hak-İş ise, Türk-İş ve DİSK ile birlikte ortak bir asgari ücret tespiti ve 3 konfederasyonla birlikte belirlenen asgari ücretin talep edilmesini ifade ederken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2020 lira olan asgari ücret için teklifini 2 bin 600 TL olarak belirtti.

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, asgari ücretin yeni yılda 2850 TL olması gerektiğini belirtti.