Çalışma ekibi ile birlikte Yozgat İl Özel İdaresi tarafından yapılan asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Yozgat’ta kamu hizmetinin standardını artıracaklarını belirtti. Yurnaç, “Hem insana davranışta hem de hizmetlerimizde kaliteyi artırmayı hedefledik. Bu maksatla İl Özel İdaresi bünyesinde bulunan asfalt plentinin kapasitesini yükselttik. Daha önce saatte 80 ton sıcak asfalt üreten tesisimize ek olarak saatte 240 ton üretim yapabilen yeni bir tesis kurduk” dedi.
Yozgat’ta ilk defa köy yolunda sıcak asfalt atıldığını ifade eden Vali Yurtnaç, “Şu anda biz Yozgat’ta bir ilki gerçekleştiriyoruz. Bugün burada bölge için önemli bir geçiş güzergahı olan Doğankent – Karayakup arası 16 kilometrelik yolumuzu genişleterek BSK sıcak asfaltla kapladık. Burası ayrıca Kayseri’ye bağlanan yerel bir yol olarak kullanılıyor. Karayolları standardında bir yol yaptık. Yaptığımız yolda tam 50 santimetre kalınlığında alt yapı malzemesi serilerek sıkıştırıldı ve üzerine 10 santimetre kalınlığında sıcak asfalt serilerek ömürlük bir yol haline geldi. Aslında pahalı gibi görünen ancak ucuz ve ekonomik bir yol oldu. Önümüzdeki dönemden itibaren İl Özel İdaresi nüfusun yoğun olarak yaşadığı köylerden başlayarak yolları sıcak asfaltla buluşturmaya devam edecek” diye konuştu.
Yolun medeniyet olduğunu kaydeden Vali Yurtnaç, bölgenin kalkınmasında, bölge halkının hayat standardının yükselmesinde yolun önemli bir yerinin olduğuna vurgu yaptı. 

Editör: TE Bilişim