Kamu Personelleri

ASDEP Alımlarında Mülakat Sonuçları Neden Açıklanmıyor?

Aile Bakanlığı, 81 şehre ASDEP kapsamında 1500 meslek elemanı alımları için Mart ayında il bazında ilana çıkmıştı. Haziran ayının da ortasına gelmiş bulunuyoruz ancak mülakat sonuçları henüz açıklanmadı.

Başvurular

İl Müdürlükleri personel alımı için başvuruları Mart-Nisan ayları içinde almıştır.

Mülakatlar

İl Müdürlükleri tarafından mülakatların bir kısmı Mayıs ayında yapılmış olup bazı iller mülakatları Haziran ayında yapmıştır. Henüz mülakatları yapmayan illerimiz de fazlasıyla mevcuttur.  

Atama Sonuçları

Mart ve Nisan aylarında başvuru süreci başlayan atamalara ilişkin henüz atamaların sonuçlandığı ve işe başlamaların gerçekleştiği bir ilimiz yoktur.

DEĞERLENDİRME: Aile Bakanlığı’nın başvurularda ikametgah şartını kaldırmasıyla bir aday birden fazla şehre başvuru yapmıştı. Başvuruların ardından mülakatlar için 1 aydan fazla bekleyen il müdürlükleri vardır, ayrıca mülakatları gerçekleştirip de sonuçları açıklamayan onlarca il müdürlüğü vardır. Henüz mülakatları yapamayan il müdürlükleri de vardır, bu illerin ne zaman yapacağı da belli değildir. Aile Bakanlığı’nın ASDEP kapsamında yaptığı ikinci 1500 personel alımında da personel alım sürecinde de birtakım aksamalarla karşı karşıyayız. Adaylar, kadrolu ve merkezi atamayla personel alımı beklerken sözleşmeli alıma razıydı ancak taşeron yöntemiyle mülakatla alımlar tercih edildi. Buna da adaylar razı oldu ama başvuru, mülakat ve sonuçlar için belli bir standart zamanlama yapılmadığı için adaylar mağduriyet yaşamaktadır. Geleceğine yön vermek isteyen işsiz gençlerin bu kadar bekletilmesi yanlıştır. Bu yanlıştan tez zamanda dönecek il müdürlüğü çok hayırlı bir iş yapacaktır.

Zeki KARA / Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. asdep neden açıklanmıyor lütfen artık bir açıklama yapılsın.