Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı SON DAKİKA! Emine Bulut'un katili Fedai Varan için iddianame hazır

        Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı, Emine Bulut cinayeti iddianamesini hazırladı. Katil koca Fedai Varan hakkında canavarca hisle tasarlayarak adam öldürme suçundan iddianame hazırlandı.

        Başsavcılıktan yapılan açıklama şöyle:

        "18/08/2019 tarihinde, Emine BULUT (38), yanında kızı Fatma Bilge VARAN olduğu halde, 2013 yılında boşandığı eski eşi Fedai VARAN (43) ile Kırıkkale ilimiz, Hüseyin Kahya Mahallesi, 599. Sokak girişinde karşılaştıkları, aralarında çıkan tartışma sonucu, Fedai VARAN'ın, eski eşi Emine BULUT’u boğaz, sol kol, göğüs kısmından bıçakla yaraladığı, olay yerine çağrılan 112 ekipleri tarafından ilk müdahalenin ardından, Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesine kaldırılan Emine BULUT'un burada yaşamını yitirdiği, Olayın faili olan Fedai VARAN' ın, olaydan kısa bir süre sonra, Kırıkkale ili, Bahşili köprüsü altında yakalandığı, Şüpheli Fedai VARAN, Cumhuriyet Başsavcılığımızca 18/08/2019 tarihinde tutuklanma talebi ile Kırıkkale Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiş, aynı gün Kırıkkale Sulh Ceza Hakimliği'nin, 2019/401 sorgu numarası ile tutuklanmış ve Kırıkkale F Tipi Ceza İnfaz Kurumuna nakli sağlanmıştır. Halen Kırıkkale F Tipi Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu olarak bulunmaktadır.

        REKLAM

        GÖRÜNTÜLERE YASAK

        Toplumun veya bireyin üstün ve gözetilmesi gereken hukuki yararını korumak amacıyla kamu sağlığı ve kamu düzeni açısından sosyal medya ve medya kuruluşlarında yayınlanan olayanına ilişkin şiddet içerikli görüntülere Kırıkkale Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişimin ve yayınlanmasının kısıtlanması kararı verilmiştir.

        Olayla ilgili, Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tüm yönleri ile soruşturma yapılıp şüpheli hakkında canavarca hisle tasarlayarak adam öldürme suçundan KırıkkaleAğır Ceza Mahkemesine iddianame düzenlenmiştir."

        DİDEM ARSLAN YILMAZ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

        Kırıkkale'de Emine Bulut çocuğunun gözleri önünde öldürüldü. Habertürk spikeri Didem Arslan Yılmaz gözyaşlarını tutamadı. Yılmaz "31 gün içinde 31 kadın, 31 can, 31 anne, 31 kardeş hayatını kaybetti. Lütfen yeter artık" dedi.

        OLAYLA İLGİLİ TÜM DETAYLARA YER VERİLDİ

        Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddinamede Türkiye'de büyük yankı bulunan olayla ilgili de tüm detaylara verildiği verildiği belirlendi. İddianamede, katil zanlısı Fedai Varan'ın emniyette ve savcılıkta verdiği ifadesinin de detaylı olarak yer aldığı öğrenildi. Fedai Varan'ın ifadesinde, “Eski eşim ile olay günü saat 16.00 sıralarında, 'Bade' isimli kafede buluştuk. Eski eşim tekrar evlenmek istediğini belirtti. Çocuğun velayetini bana vermesini istedim. Kızımı götürmemesi durumunda ne istiyorsa yapabileceğimi söyledim. Aramızda tartışma çıktı. Emine, kızım ile birlikte şikayetçi olmak için karakola gitti. Emine ile kızımla Menderes Caddesi'nde tekrardan karşılaştım. 'Lezgi Döner' isimli işyerine geçtik. Konuşmak istediğimi belirttim. Ancak bana; "Benim şerefsizlerle işim olmaz" dedi. Kendimi kaybettim eski eşimi öldürdüm” dediği öğrenildi.

        ÖLDÜRDÜM HERKES DUYSUN

        İddanemede aynı zamanda görgü tanıkların ifadelerine yer verildiği belirlendi. Tanıklar ifadelerinde şüpheli Fedai Varan'ın agresif bir tutumla Emine Bulut'la tartıştığını, Bulut'un ise şüpheli Varan'ı sakinleştirmeye çalıştırdığını, Fedai Varan'ın eylemi gerçekleştirdikten sonra "Bana çocuğumu göstermiyor, kahpeyi öldürdüm, herkes duysun" şeklinde bağırdığını belirtti.

        TANIKLAR KATİL ZANLISINI YALANLADI

        Tanıkların iddianamedekatil zanlısının, 'Emine bana bağırdı onun için öldürdüm' şeklindeki beyanlarını yalanladığı belirtildi. İddianemede şu ifadelere yer verildi:

        “Şüphelinin iddia ettiği gibi maktülenin şüpheliye yönelik herhangi bir hakaretinin bulunmadığı, şüphelinin eylemini haksız tahrik altında işlemiş gibi göstermek amacıyla bu şekilde beyanda bulunduğu, bu sebeple şüphelinin bu yöndeki savunmalarına itibar edilmemesi, şüpheli ile maktülenin 'Bade Cafe' isimli iş yerinden ayrıldıktan sonra şüphelinin maktüleyi bir süre takip ettiği, ardından takibi bıraktığı, bu esnada maktüle whatsapp uygulaması üzerinden "Gider paşa gibi yatarım, Emine hiç sıkıntı değil, ne olacaksa olsun gider yatarım" diye mesaj attığı, Maktülenin 'Lezgi Döner' isimli iş yerinde konuşmak istemesine rağmen dışarıda konuşmak istediğini belirterek önceden tasarladığı eylemi, daha kolay gerçekleştirebileceği için maktüleyi iş yeri dışına çıkardığı, maktülenin 'Lezgi Döner' isimli iş yerine doğru tekrardan kaçması üzerine, şüphelinin maktüleyi yakalayarak boğazını kesmek ve vücudunun çeşitli yerlerine bıçak sokmak suretiyle 'tasarlayarak ve canavarca hisle adam öldürme' suçunu işlediği, mahkemenizce yapılacak yargılama neticesi verilecek kararda; şüphelinin daha öncede müştekiye hakaret etmesi sebebiyle hakkında kamu davası açılması ve şüphelinin suç işlemekten çekincesi olmaması sebebiyle hakkında takdiri indirim sebeplerinin (TCK madde 62) uygulanmaması, olay öncesinde şüphelinin maktüleyi öldürme saiki ile hareket geçerek bu yönde hazırlıkta bulunduğu ve olay sırasında müşterek çocuğunun yanında olacağını bilmesine rağmen, suç işleme kararlığında tereddüte düşmeyerek, müşterek çocuklarının yanında, maktülenin hayati bölgelerine birden çok kez bıçak darbesi vurmak suretiyle canavarca hisle hareket ettiğinin gözetilmesi suretiyle aleyhe değerlendirme yapılarak, şüphelinin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verilmesi, kamu adına talep ve iddia olunur”.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ