Asa, müjde yağdırdı.

Asa, müjde yağdırdı.

Edincik Zeytin Kooperatifi, Marmarabirlik´in en imtiyazlı kooperatifi oldu.

Marmarabirlik´e bağlı 775 Sayılı Edincik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Mali Genel Kurulu Yapıldı.

Kooperatifin Edincik idari merkez depolarında gerçekleşen mali genel kurula 2856 kooperatif ortağından 123 ortak katıldı.

Edincik´teki mali Genel Kurulda konuşan Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, ortakların Edincik´te yapılan mali genel kurula katılım göstermemelerini eleştirerek, kooperatif ve birlik konularının kahve köşelerinde dedikodu yapılarak değil, genel kurulların takip edilerek beklenti, tenkit ve temennilerin genel kurul kürsüsünden dile getirilmesi gerektiğini söyledi.

/resimler/2017-2/24/0021335559837.jpg

Başkan Asa, Marmarabirlik´in son 10 yıla tekâmül eden idari sistem ve yönetim koşullarını tanımlarken, Türkiye´de batan birlikleri örnek göstererek Birliğin geçmişte 25 milyon banka kredisi kullanarak ortaklarına kar payı dağıttığını vurgulayıp, bu anlayışı birliği batırma anlayışı olarak gösterdi.

Asa, kredi kullanan dönemin yöneticilerini eleştirmediğini vurgulayıp ?Onlarında kendilerine göre haklı gerekçeleri vardır? dedikten sonra göreve geldiklerinden itibaren sürdürdükleri yönetim anlayışı ile Marmarabirlik´in bu yıl gerçek anlamda kar payı dağıtan bir kurum haline geldiğini söyledi.

/resimler/2017-2/24/0024042846207.jpg

Asa, Marmarabirlik olarak hiçbir kooperatife imtiyaz tanımadıklarını, ancak Edincik kooperatifinin istisna olduğunu vurgulayarak, Edincik kooperatifinin 5 milyonluk borcunu sildiklerini söyledi.

Edincik için aldıkları imtiyazlı kararların bununla kalmadığını, günün koşullarına uygun depo yatırımlarının devam ettiği Edincik´e birde idari bina projeleri bulunduğunu söyledi.

Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, kurumsal üretimde çeşitliliğe önem verdiklerini, ürün yelpazesinde kattıkları (DOMAT) Yeşil Zeytin çeşidi için talep doğrultusunda fide dağıtımına başladıklarını, Edincik´in ücretsiz 10 bin fidan talebini karşılayacaklarını söyledi.

Mali Genel kurulda söz alarak Kooperatif ve Birliğin daha aktif olmaları gerektiği, gübre, ilaç ve diğer ihtiyaç maddelerinde kar marjı gözetilmemesi gerektiği ve 2 yıldır Edincik´ten yeşil zeytin alınmadığı iddia edildi.

/resimler/2017-2/24/0023342208956.jpg

Eleştirilere de yanıt veren Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, Gübre, İlaç VS. ihtiyaç maddelerinin ticari bir meta olmasına rağmen kar marjı gözetmeksizin satış yapıldığını, 2 yıl Edincik´ten yeşil zeytin alınmamasını ise ürün yelpazesinin yeterli kalibrasyona ulaşmadığından kaynaklandığını söyledi.

775. Sayılı Edincik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Mehmet Özçakır´da 2 yıl yeşil zeytin alımı gerçekleştirmemelerinin ürün kalitesindeki belirsizlikten kaynaklandığını vurgulayarak 2017-2018 hasat döneminde yeşil zeytin alımı gerçekleştireceklerini ifade ederken, ayrıca Büyükşehir tarafından yapılan ilaçlama nedeni ile ortaklardan yapılan kesintileri de iade edeceklerini söyledi.

/resimler/2017-2/24/0023028501082.jpg



Anahtar Kelimeler: müjde yağdırdı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli