Görüş Bildir
Haberler
Arzu Ertan'ın Ailesinden Açıklama: 'Kadın Cinayetlerine Bir Yenisi Daha Eklendi'

Arzu Ertan'ın Ailesinden Açıklama: 'Kadın Cinayetlerine Bir Yenisi Daha Eklendi'

FreiGeist
14.08.2019 - 17:18

9 Ağustos günü Fikret Bayırlı tarafından pompalı tüfek ile vurularak öldürülen Arzu Ertan'ın ailesi, cinayetin bazı medya kuruluşlarında eksik ve yanlış olarak aktarıldığını ifade ederek kamuoyunu aydınlatmak amacıyla yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada katil zanlısı Fikret Bayırlı'nın, Arzu Ertan’ın ağabeyinden borç para aldığı ve uzun bir süre bu parayı ödemediği, açılan dava sonucunda evin tapu hakkının Oğuz Ertan’a geçtiği belirtildi. 3 ay süre içerisinde evi boşaltmayan Bayırlı'nın, olay günü evde kalan birkaç eşyayı çıkarttıktan sonra tekrar eve gelerek tehditler savurduğu, o esnada evde temizlik için bulunan Arzu Ertan’ı pompalı tüfekle vurduğu kaydedildi. 

"Fikret Bayırlı 'burası size yar olmayacak' şeklinde tehditler savurarak orada sadece temizlik için bulunan Arzu Ertan’ı elindeki pompalı tüfekle katletti"

"Fikret Bayırlı 'burası size yar olmayacak' şeklinde tehditler savurarak orada sadece temizlik için bulunan Arzu Ertan’ı elindeki pompalı tüfekle katletti"

Arzu Ertan'ın ailesi tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle: 

'Kadın cinayetlerine bir yenisi daha eklendi. 09.08.2019 tarihinde Bodrum’un Turgutreis Mahallesi'nde 39 yaşındaki Arzu Ertan, Fikret Bayırlı tarafından pompalı tüfekle saldırıya uğrayarak katledilmiştir. 

Aile dostlukları, Arzu ve ağabeyi Oğuz Ertan’ın anne ve babasının, Fikret Bayırlı ve eşi Nermin Bayırlı’nın kiracısı olduğu dönemde başlamış ve ilerleyerek  devam etmiştir. 

Bu uzun süreçte Fikret Bayırlı, Arzu Ertan’ın ağabeyi Oğuz Ertan’dan almış olduğu borç parayı geri ödememiş ve tüm iyi niyetli uzlaşma ve çözüm yollarını reddetmiştir.

Bu tür konularla dosyası hayli kabarık olan Fikret Bayırlı ile anlaşmaya varamayan Oğuz Ertan, konuyu avukat yolu ile mahkeme intikal ettirmiş, dava sonucunda evin tapu hakkı Oğuz Ertan’a geçmiştir. 

Mahkeme kararına göre verilen 3 ay süre içerisinde evi boşaltmayan ve bu işi olabildiğince uzatan Fikret Bayırlı ve eşi Nermin Bayırlı toparlandıkları son gün olan 09.08.2019  tarihinde evde kalan birkaç eşyayı da çıkarttıktan sonra saat 14:30 sularında  eve tekrar geri gelip 'Burası size yar olmayacak' şeklinde tehditler savurarak orada sadece temizlik için bulunan Arzu Ertan’ı elindeki pompalı tüfekle katletmiştir. Olay esnasında eşi Nermin Bayırlı'nın da bitişik daire olduğu ve akabinde özel bir araçla kaçtığı görülmüştür.

Konunun yerel basında farklı şekilde ele alındığı görülüp, kamuda yanlış algı yaratılmaya çalışılması Ertan Ailesi ve yakınlarını üzmüş, davanın daha net görülmesi ve Arzu Ertan’ın haklarının korunması için bu açıklama kaleme alınmıştır. 

Tüm basın yayın kuruluşlarına ve kadın hakları derneklerine ilgiyle duyurulur.'

Yaşanan acı olayın ardından katil zanlısı Fikret Bayırlı tutuklanmış, yaşamını kaybeden Arzu Ertan ise bayramın birinci günü toprağa verilmişti.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
spiritorbs

Arzu Ertan'a Allahtan rahmet diliyorum . Huzur içinde yatsın . Ailesine ve tüm sevenlerine arkadaşlarına sabırlar diliyorum .

spiritorbs

Fikret Bayırlı sen şimdi hapishanede kendine sevgili beğen soysuz piç . S.kee s.kee seni millete pazarlayıp s.kecekler . Sen artık oyuncak adamsın .

Lestat

Üzüldüğüm tek nokta, hayvan dediğimiz canlıların dişisini, ailesini ölümüne savunurken hatta onlar için ölürken, sözde ondan kat kat üstün yaratılmış insanoğ... Devamını Gör