Artvin’in Coğrafi İşareti Olan Puçuko YÖREX Fuarında Yerini Aldı

2019-10-28 08:14:51

Artvin’in Coğrafi İşareti Olan Puçuko YÖREX Fuarında Yerini Aldı

10’uncu Yöresel Ürünler Fuarı( YÖREX) Antalya’da açıldı. Fuarda Artvin Ticaret ve Sanayi Odası standını açtı. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu standını gezerek, Artvin’in coğrafi işareti olan Puçuko yemeğinin tadına baktı.

Antalya Ticaret Borsasınca (ATB) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) desteğiyle bu yıl 10'uncusu düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) açıldı. Artvin Ticaret ve Sanayi Odası (ARTSO) Fuarda standa açarak Artvin ürünlerini tanıttı.

23-27 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen Fuara  81 ilden 164 oda ve borsa, 18 kalkınma ajansı ve toplam 647 katılımcının yer aldı. 250 bin kişinin ziyaret ettiği fuarın açılışını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yaptı.

Ülkenin dört bir yanından gelen coğrafi işareti alınan ve başvuruları yapılan yerel ürünlerin sergilendiği fuara Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Kurt ve oda çalışanları katıldı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Artvin standını gezdi. Hisarcıklıoğlu’na Artvin TSO Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Kurt eşlik etti. Hisarcıklıoğlu Artvin’in çoğrafi işareti olan ve standa yapılan Puçuko yemeğinin tadına baktı. Çoğrafi işaret konusunun ne kadar önemli olduğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, bu çalışmayı kendi bünyesinde yürüten, ürünlerine sahip çıkan oda ve borsalara teşekkür etti.


Serhad Artvin Gazetesi © 2012 Tüm Hakları Saklıdır.
İnönü Caddesi. Karahan İşhanı No:16/A - ARTVİN -- Tel :0(466) 212 11 29 - Faks: 0(466) 212 38 84 - E-Posta: osengun{at}hotmail.com