ARTVİN’DE ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERE İFTAR YEMEĞİ DÜZENLENDİ

2017-06-24 05:18:03

 ARTVİN’DE ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERE İFTAR YEMEĞİ DÜZENLENDİ

Artvin Valisi Ömer Doğanay, şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleriyle düzenlen iftar yemeğinde bir araya geldi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü´nce Artvin Polisevinde düzenlenen iftar yemeğine şehit aileleri, gaziler, Vali Ömer Doğanay, eşi Esma Doğanay Hanımefendi, Garnizon Komutanı Piyade Albay Abdürrahman Cengiz Çerçi, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Jandarma Komutanı Jandarma Albay Osman Kılıç,  Artvin İl Emniyet Müdürü Mehmet Selvi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şentürk Ağırbaş ile bazı daire amirleri katıldı.

Vali Doğanay, konuklarıyla tek tek tokalaşarak bir süre sohbet ederek, istek ve taleplerini dinledi.

Devlet olarak her daim şehit aileleri, gazi ve gazi ailelerinin yanında olmaya çalıştıklarını kaydeden Doğanay, devlet olarak kapılarının her zaman açık olduğunu söyledi.

Devlet ve millet olarak şehit yakını ve gaziler için var olan bütün imkânları sonuna kadar seferber etmeye çalıştıklarını belirten Doğanay, “Şehit yakınlarına ve gazilerimize sahip çıkmak, milletimizin vicdanını rahatlatma adına, bizim en önemli görevlerimizden birisidir. Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızın yaklaşan Ramazan Bayramınızı kutluyorum” dedi.

 Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şentürk Ağırbaş ise, yaptığı konuşmada, “Şehitler bizim başımızın tacı, muhterem aileleri de kuşkusuz onların bize vatanla birlikte bıraktıkları en büyük emanetleridir. Kahramanlarımızı dünyaya getirerek payelerin en değerlisine sahip bulunan şehit anne ve babaları ile şehitlerimizin eş ve çocuklarına minnettarız. Ülkemizin bekası, milletimizin birlik, beraberlik ve kardeşliğinin sürmesi için; gök kubbeye vahdeti haykıran minarelerimizden ezanların susmaması için, canlarını feda eden aziz şehitlerimize ve vatan savunmasında yüreğinin ortaya koymuş siz kahraman gazilerimize daima minnet ve şükran borçluyuz. Mübarek Ramazan sofrasını şehit aileleri ve gazilerimizle paylaşmak maksadıyla kurumumuz tarafından yapılan iftar programları için bu yıl, ilçelerdeki şehit aileleri ve gazilerimizi il merkezine davet etmek yerine il müdürlüğümüzce bütün ilçelerimizde tertip edilen iftar programlarıyla biz gitmiş olduk ve onları kendi bölgelerinde ağırlama mutluluğunu yaşadık. İnşallah, gelecek yıl yine şehit yakınları ve gazilerimizi kendi ilçelerinde ağırlamak suretiyle onları buraya kadar yormadan Ramazan buluşmalarını gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

Program yapılan yemek duasının ardından sona erdi.

 


Serhad Artvin Gazetesi © 2012 Tüm Hakları Saklıdır.
İnönü Caddesi. Karahan İşhanı No:16/A - ARTVİN -- Tel :0(466) 212 11 29 - Faks: 0(466) 212 38 84 - E-Posta: osengun{at}hotmail.com