ARTVİN'DE KILIÇDAROĞLU'NUN KONVOYUNA ATEŞ AÇILDI

ASAYİŞ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.08.2016 - 13:36, Güncelleme: 25.08.2016 - 13:36
 

ARTVİN'DE KILIÇDAROĞLU'NUN KONVOYUNA ATEŞ AÇILDI

Artvin'e giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna Ardanuç ilçesi yakınlarında ateş açıldı. Kılıçdaroğlu'nun korumaları da ateş açanlara karşılık verdi, çatışma çıktı.
Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin programını gerçekleştirmek için uçakla Kars'a geldi. Buradan karayoluyla Artvin'in Şavşat ilçesine geçen Kılıçdaroğlu, ilçe merkezinde halka hitap etti. Artvin'e gitmek üzere yola çıkan CHP konvoyu, Ardanuç İlçesi yakınlarına geldiğinde, konvoya ateş açıldı. Kılıçdaroğlu'nun korumaları hemen harekete geçerek karşılık verdi. Güvenlik güçleri ateş açanların yakalanması için çalışma başlattı. Artvin'e giden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyu çatışma ortasında kaldı. Olayda bazı kişilerin yaralandığı belirtilirken, Kılıçdaroğlu'nun sağlık durumu iyi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kars ziyareti sonrası Artvin’in Şavşat ilçesini ziyaret etti.  Şavşat ziyareti sonrasında Ardanuç ilçesine hareket eden Kılıçdaroğlu’nun konvoyu, Yanıklı mevkiinde güvenlik gerekçesiyle Özel Harekat polisleri tarafından durduruldu. Yolda barikat tespit edilmesi üzerine Özel Harekat polisleri, bölgeye ateş açtı. Ateşe karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktı. Kılıçdaroğlu'nun korumaları da çatışmaya katıldı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyu bu sırada iki ateş arasında kaldı. Konvoyun ön tarafında bulunan bazı kişilerin yaralandığı belirtildi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kılıçdaroğlu'nun aracı güvenlik nedeniyle bekletiliyor. CHP konvoyunun güvenliğini sağlamak için bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Kılıçdaroğlu'nun programını iptal ettiği, Şavşat'a geri döndüğü bildirildi. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, konu hakkında şu bilgileri verdi: "Olayı yeni öğrendik, arkadaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Orada sinyal kesici aletler kullanıldığı için sağlıklı bir iletişim kuramadık. Genel Başkanımız, açılışa giderken orman tarafından bir ateş açılmış. Genel Başkanımızın yanında bulunan koruma ve güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle çatışma çıkmış. Şu anda ortada herhangi bir üzücü durum yok ama bu tablo çok vahim bir tablo. Çatışmadan sonra neler yaşandığını öğrenip sizlerle paylaşacağız. Kemal Kılıçdaroğlu güvenli bir yere alındı  Gök, "Darbe girişiminden sonra tehditler söz konusu muydu?" sorusuna şu yanıtı verdi: Türkiye siyasetinin ne kadar karmaşık olduğunu hepimiz biliyoruz. 15 Temmuz'dan önce de bu tür tehditler alıyorduk. Darbe girişimi sonrası da Genel Başkanımızın korumalarını arttırdık. Darbe CHP olarak çok net bir duruş sergiledik. Sadece onlar değil Türkiye'de CHP'yi hedef seçen başka grupların olduğu da biliniyor. Artvin'de böyle bir olay olabiliyorsa gerçekten Türkiye çok ciddi bir durum içerisindedir. Heyet kalabalık bir heyet. Orada çok sayıda araç var, otobüs içerisinde çok fazla arkadaşımız var." ERDOĞAN'DAN VALİDEN BİLGİ ALDI Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olayla ilgili Artvin Valisi'ni arayarak bilgi aldığı belirtildi.    
Artvin'e giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna Ardanuç ilçesi yakınlarında ateş açıldı. Kılıçdaroğlu'nun korumaları da ateş açanlara karşılık verdi, çatışma çıktı.

Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin programını gerçekleştirmek için uçakla Kars'a geldi. Buradan karayoluyla Artvin'in Şavşat ilçesine geçen Kılıçdaroğlu, ilçe merkezinde halka hitap etti. Artvin'e gitmek üzere yola çıkan CHP konvoyu, Ardanuç İlçesi yakınlarına geldiğinde, konvoya ateş açıldı. Kılıçdaroğlu'nun korumaları hemen harekete geçerek karşılık verdi. Güvenlik güçleri ateş açanların yakalanması için çalışma başlattı.
Artvin'e giden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyu çatışma ortasında kaldı. Olayda bazı kişilerin yaralandığı belirtilirken, Kılıçdaroğlu'nun sağlık durumu iyi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kars ziyareti sonrası Artvin’in Şavşat ilçesini ziyaret etti.  Şavşat ziyareti sonrasında Ardanuç ilçesine hareket eden Kılıçdaroğlu’nun konvoyu, Yanıklı mevkiinde güvenlik gerekçesiyle Özel Harekat polisleri tarafından durduruldu.
Yolda barikat tespit edilmesi üzerine Özel Harekat polisleri, bölgeye ateş açtı.

Ateşe karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktı. Kılıçdaroğlu'nun korumaları da çatışmaya katıldı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyu bu sırada iki ateş arasında kaldı. Konvoyun ön tarafında bulunan bazı kişilerin yaralandığı belirtildi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kılıçdaroğlu'nun aracı güvenlik nedeniyle bekletiliyor. CHP konvoyunun güvenliğini sağlamak için bölgeye polis ekipleri sevk edildi.
Kılıçdaroğlu'nun programını iptal ettiği, Şavşat'a geri döndüğü bildirildi. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, konu hakkında şu bilgileri verdi:
"Olayı yeni öğrendik, arkadaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Orada sinyal kesici aletler kullanıldığı için sağlıklı bir iletişim kuramadık. Genel Başkanımız, açılışa giderken orman tarafından bir ateş açılmış. Genel Başkanımızın yanında bulunan koruma ve güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle çatışma çıkmış. Şu anda ortada herhangi bir üzücü durum yok ama bu tablo çok vahim bir tablo. Çatışmadan sonra neler yaşandığını öğrenip sizlerle paylaşacağız. Kemal Kılıçdaroğlu güvenli bir yere alındı 
Gök, "Darbe girişiminden sonra tehditler söz konusu muydu?" sorusuna şu yanıtı verdi: Türkiye siyasetinin ne kadar karmaşık olduğunu hepimiz biliyoruz. 15 Temmuz'dan önce de bu tür tehditler alıyorduk. Darbe girişimi sonrası da Genel Başkanımızın korumalarını arttırdık. Darbe CHP olarak çok net bir duruş sergiledik. Sadece onlar değil Türkiye'de CHP'yi hedef seçen başka grupların olduğu da biliniyor. Artvin'de böyle bir olay olabiliyorsa gerçekten Türkiye çok ciddi bir durum içerisindedir. Heyet kalabalık bir heyet. Orada çok sayıda araç var, otobüs içerisinde çok fazla arkadaşımız var."
ERDOĞAN'DAN VALİDEN BİLGİ ALDI
Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olayla ilgili Artvin Valisi'ni arayarak bilgi aldığı belirtildi.
 
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.