Artış umudu zirveyi aştı: Yüzde 150

Alman pazarında yüzde 150'lik artış tahmin eden isim, Alman pazarında geçen yılki düşüşü ilk öngören isim olan turizm duayeni Hüseyin Baraner. Alanyalı turizmciler de yüzde 27'den başlayarak yüzde 100'e ulaşan artış tahminlerinde bulunuyorlar

Artış umudu zirveyi aştı: Yüzde 150

Alman pazarında yüzde 150'lik artış tahmin eden isim, Alman pazarında geçen yılki düşüşü ilk öngören isim olan turizm duayeni Hüseyin Baraner. Alanyalı turizmciler de yüzde 27'den başlayarak yüzde 100'e ulaşan artış tahminlerinde bulunuyorlar

07 Mart 2018 Çarşamba 22:28
Artış umudu zirveyi  aştı: Yüzde 150


Alanya’da önümüzdeki sezonun fotoğrafının çekileceği dünyanın en önemli fuarı ITB Berlin kapılarını açtı. 
11 Mart'ta sona erecek ITB'de Alanya'dan yaklaşık 75 turizmci yer alıyor. Türkiye'den katılan turizmci sayısının ise 2 binin üzerinde olduğu belirtiliyor. Bu dev fuarda Alanya 52 metrekarelik özel bir stantla tanıtılıyor. Alanya'nın tanıtıldığı ikinci nokta ise Turizm Bakanlığı standı. Dev fuarda Alanya, ziyaretçilerin yanısıra tur operatörleri ve basın mensuplarını da ağırlıyor. Fuarın resmi açılışını kısa süre sonra Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş birlikte yapacaklar. 
KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANI YOK
Aynı zamanda ALTAV (Alanya Turizm Tanıtma Vakfı) Başkanı da olan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu ITB Berlin Fuarı'na gitmediler. Başkan Yücel ve Kaymakam Harputlu'ya Antalya Valiliği'nden izin çıkmadığı iddia ediliyor. 
ITB Berlin Fuarı'ndaki Alanya standında sabah saatlerinden itibaren yerini alan isimler arasında Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, ALTAV Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, 
Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim ve turizmciler de vardı. 
Fuar atmosferinin çok olumlu olduğuna vurgu yapan Şahin "Umutlarımız çok yüksek. Almanya'dan baktığımızda da herşey çok iyi gözüküyor. ITB'nin Alanyamız, bölgemiz ve ülkemiz turizmine hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi. 

ITB'DE KİM NE DEDİ?
LEVENT DANIŞMAN (TURİZMCİ) 
Her şey çok olumlu, fuar öncesi satışların arttığını öğrenerek buraya gelmek moral ve motivasyonumuzu arttırdı. Avrupa ve Orta Avrupa’da satış rakamlarında ciddi artış var. Herkese hayırlı sezonlar diliyorum. İlk etapta yüzde 50 artış var diyebiliriz. 
CİHAN SENDAN (TURİZMCİ) 
ITB’nin Türk-Alman dostluğuna ne kadar katkı sağladığını söylemeye gerek yok. Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ile bir görüşmemiz olacak ve akabinde bir açıklama yapacağız.  Türk ve Alman ilişkileri o kadar köklü ki, 5 sene önce Türkiye için ne düşünüyorlarsa şimdi de aynı şeyi düşünüyorlar. Türkiye yerine gittikleri ülkelerde bizde aldıkları hizmeti alamadılar. Dostluk affetmeyi gerektirir. Onlar da öyle yaptılar.  
OKAN ÇALIŞKAN (TARSUS GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI)
Alanya standındayız. ITB dünyanın en önemli turizm borsası. Turizmcilerin umutları çok yüksek. Burada Mersin ve Tarsus stantlarını göremediğim için üzüldüm. 
HÜSEYİN BARANER (TÜRSAB YURTDIŞI TEMSİLCİSİ) 
Ben bu yıl 41. kez ITB’deyim. 41 yılda çok değişik iniş, çıkışlar yaşadık. En kötü yıl 2017 oldu. Tabiri caizse tam 1 yıl önce burada kan ağlıyorduk. 2018’de de bunun tam tersini yaşıyoruz. Oteller de bunu görüyor. Bu yıl Almanya'da yüzde 150'ye ulaşacak artış beklentisi var. Alman aileler dönüş yapıyor. 
ITB'deki aile turizminde birinciyiz. Aileler için yapılan yatırımları Türkiye dışında yapan ülke yok. Bunu dünya alamıyor Türkiye’nin elinden. Bir de spor alanında da ciddi dönüş var Antalya’ya. Bunun yanında çok deneyimli turizmcilerimiz var. ITB’ye 2 bin 100 Türk gelmiş. Herkes Türkiye için koşturuyor. Dışarıda hava 5 derece ama fuar biz Türkler için sıcak bir fuar olacak. 2018’in ekim, kasımında altın bir sonbahar yaşayacağız. Artık Türk turizmi sahillere dar geliyor. Bu yılki ana konumuz bu. Sıra Anadolu’da. Bunu yapacak paramız, deneyimimiz ve imkanlarımız var. 2018 Anadolu yatırım yılı olacak. 

MAHİR OKTAY (NUMA OTEL GENEL MÜDÜRÜ) 
Bu sene fuarımız güzel, veriler de çok güzel. Hem fiyatlar, hem de doluluklar geçen senenin çok üzerinde. Sezon yaklaştı, kârlı ve dolu bir sezon bekliyoruz. 
HÜSEYİN GÜMRÜKÇÜLER (NUMA OTEL SAHİBİ) 
Güzel bir sezon geçireceğiz. Hazırlıklarımızı yaptık. 2018, son 2 yılın zorluklarının aşıldığı yıl olacak. Çok umutluyuz. 
MEHMET AYDINCI (EFTALİA OTELLERİ SAHİBİ)
Turizm sektörü temsilcileri turizmdeki hataları gördü. Bundan sonra bu hatalar tekrarlanmayacak, herşey çok farklı olacaktır. Ben çok umutluyum. Önümüzdeki yıllarda herşey düzelecek, önceki yıllardan da daha iyi olacak. 
İBRAHİM ACAR (ANTALYA TURİZM İL MÜDÜRÜ)
ITB'de turizmcilerimiz son derece canlı ve heyecanlı. Buraya çok büyük beklentiler içinde geldiler. Antalya tabiri caiz ise ITB'ye çıkarma yaptı. İnsanların yüzü gülüyor. Bu yıl 3 milyon Alman hedefini yakalayacağız. 
SÜHA ÖZÇAKIL (ACENTECİ) 
ITB çok kalabalık ve herkes çok pozitif. Geçen seneye göre yüzde 30 civarında bir artış olacağını düşünüyorum. Çünkü uçak kapasiteleri çok dar. Polonya'dan tur operatörümüze uçak arıyoruz, koltuk arıyoruz, bulamıyoruz. Geçmiş senelerdeki sıkıntılar nedeniyle bu yıl uçak sıkıntısı var. 
HAYRİ ÇAVUŞOĞLU (ESKİ TÜRKLER BELEDİYE BAŞKANI)
Çok umutluyuz ve ITB gayet iyi geçiyor. Abartı yok, Alanyamız sezonu yüzde 99 dolu geçirecektir. İnşallah herşey çok iyi olacak. 
DİLAVER ÇEKİÇ (ASİA BEACH OTEL SAHİBİ)
İnşallah bu yıl çok iyi olacak. Beklentilerimiz çok yüksek. Sezonda Alman turist artışı yüzde 45-50'yi bulacaktır diye düşünüyorum.  
MEHMET BAŞ (VİKİNGEN GRUBU YÖNETİCİSİ)
ITB'de olumlu rakamlar gördük, herşey gayet iyi, izlenimlerimiz iyi. Özetle sezon çok iyi görünüyor.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81