Hava Durumu

“Artık önümüze bakacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Örgütü’nde geçtiğimiz hafta gerçekleşen kongrede yeniden il başkanı seçilen Hayri Sucu, İl Binasında düzenlenen Devir-Teslim Töreni’nde görevi devraldı. Görevi İl eski Başkanı Lütfü Demir’den devre alan Sucu, CHP iktidarı için partiye ve partinin oylarına sahip çıkacaklarını söyledi. Sucu, “Artık önümüze bakacağız. Eskiyi konuşarak hiçbir şeyi tamamlayamayız. Örgüt güvendi ve bizi tekrar seçti” açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2020 19:05
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2020 21:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Artık önümüze bakacağız”

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan CHP Gaziantep İl Kongresi’nde CHP Gaziantep İl Başkanlığı görevine üçüncü kez Hayri Sucu seçildi. Geçtiğimiz yıl 31 Mart seçimleri öncesi görevden alınan Sucu’nun, yeniden il başkanı olması ile birlikte CHP Gaziantep’te üçüncü dönem başladı. Geçtiğimiz gün sabah saatlerinde Gaziantep Adliyesi’nde düzenlenen tören ile mazbatasını alan Sucu, “37. Olağan İl Kongremizi yaptık. Mazbatamızı aldık. Bu saatten sonra partimiz bir yumruk gibi ilçe başkanlarımızla, kadın kollarımızla, gençlik kollarımızla bir araya gelerek önümüze bakacağız. Eskiye dönmeyelim. Artık önümüze bakacağız. Eskiyi konuşarak hiçbir şeyi tamamlayamayız. Örgüt güvendi. Bizi tekrar seçti” açıklamasında bulundu.

ADAYLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Adliye Binası’nda düzenlenen Mazbata Töreninin ardından CHP Gaziantep İl Binasında Devir-Teslim Töreni düzenlendi. Düzenlenen törene CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, CHP İl Eski Başkanı Lütfü Demir, CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu ve partililer katıldı. Devir-Teslim Töreninde konuşan CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, daha önce iki döne il başkanlığı yaptığını anımsattı. Kazananı, kaybedeni olmayan bir seçimi geride bıraktıklarını söyleyen Sucu, “Üç listeli bir bayrak yarışı vardı. Örgüt kararını bizden yana verdi. Bunun kazananı kaybedeni yok. Bu 3 listenin aşağı yukarı 300 tane arkadaşımız aday oldu. Kaybettim diye terk edip gitmek yok. Biz de kazanan olarak hiç kimseyi ötelemeyeceğiz. Herkesi kucaklayacağız. Bu parti iktidara yürürken hepimizin bir yönetici gibi çalışması gerektiğini düşünüyorum. Daha önce yönetici arkadaşlarımızla oy veren vermeyen herkese eşit davrandım. Bundan sonra da böyle davranacağıma namusun, şerefim üzerine örgütüme söz veririm. Aynı şekilde Sayın İl Başkanım Lütfü Demir’e, aday olan arkadaşımız Murat Uslu’ya hepsine teşekkür ederim.  Bizim birbirimizden farkımız yok. El ele kol kola vermedikten sonra kesinlikle kazanamayız.”

“UFUKTA CHP İKTİDARI VAR”

“Ufukta Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarı var. Onun için kazanan kaybeden yok. Hepimiz kol kola gireceğiz. Kadın kollarımızı gençlik kollarımız, ilçe başkanlarımıza şeref sözü veriyorum. Bir tane ilçe başkanımızın kılına zarar gelmeyecek. Beraber çalışacağız. Hepimizi iriyiz, diriyiz, yiğit bir ekibiz. Bu örgütün yapmayacağı bir şey yok.  Özellikle küsmeden, yan yana geldiğimiz zaman başarırız, iktidara yürürüz, iktidar oluruz. Devir teslim törenine katılan İl Başkanımız Lütfü Demir’e teşekkür ediyorum. Biz beraberiz. Hiçbir sıkıntımız yok. Biz referandumdan sonra oylarımızı biraz artırmıştık. 24 Haziran seçimlerinden tekrar oy kaybettik. Bunun sebebi bizim partililerimiz, sonuna kadar mücadele etmiyor, yarıda bırakıyor. Yani bu, iki milletvekiliyle veya o zaman ki il, ilçe başkanına yüklemek doğru değil. Kendisine bir şey olmayan arkadaşımız yarışı bırakıyor. 31 Mart seçimlerinde de aynı şey oldu. Bizim partinin oyları 3 partiye dağıldı. Bu çok büyük bir kaymaydı. Buna sahip çıkmamız lazım.”

“BU KEZ KAZANACAĞIZ”

İl Örgütüne seslenen Sucu, “ Bundan sonra Cumhuriyet Halk Partiliyim diyen herkes rozetini kalbinin üstünde taşıyacak. Sizin ailenizde de başka partiye oy vermiş olanlar olabilir. Sizin aileniz o ‘Altı Oku’ kalbinizin üzerinde görmezse kesinlikle oyumuzu toparlayamayız. Yolumuz çok uzun ama çok meşakkatli fakat biz bu sefer kazanacağız. Buna hepimizin inanması lazım. Bu örgüt 3 dönem belediyeleri yönetti. Büyükşehir’i, Şahinbey’i, Şehitkamil’i… Şimdi iki tane ilçemiz var elimizde. Bu iki ilçemizde kongrelere gittiğimi zaman benim göğsüm kabardı. Benim sizden ricam, artık herkes rozeti taksın kalbinin üstüne. Göğsünü gere gere yürüsün. Şimdi yeni yönetimler oluştu, yeni ilçe başkanlarımızla, gençlik kollarımız, kadın kollarımızla oturup konuşacağız. Artık ayrılmak yok. Kendi rakiplerini kabul etmeyen Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset yapmasın. Hep ayrıştık, hep bir kongreyi kan davasına çevirdik. Bundan sonra kongreyi kan davasına çeviren arkadaşımızı bu partiye sığdırmayız.”

TÖRENE 15 KİŞİYLE GİTTİK

Törende konuşan Sucu, “Bu listeye minnetle, tehditle giriyorsan bunun gereğini yapacaksın.  10 gün önce Lütfü Başkanımla Gaziantep’e Gazilik unvanının verildiği gün 15 kişiyle törene gittik. İlçe başkanlarımız, il başkanımız il delegelerimiz, ilçe delegelerimiz delege yazılırken, savaş haline giriyorsa o meydan da 5 bin kişiyle, 10 bin kişiyle törene katılmazsanız sizi hiç kimse tanımaz. Onun için el ele, kol kola, yürek yüreğe olacağız.”

DEMİR, DESTEK SÖZÜ VERDİ

CHP Gaziantep İl eski Başkanı Lütfü Demir, “Biz bir aileyiz. Bu aile içerisinde bir bayrak yarışı oldu. Sizler, kardeşim ve her zaman kardeşim olan Hayri Sucu’ya o bayrağı teslim ettiniz. İnanıyorum ve güveniyorum ki Sayın Hayri Sucu başkanım o bayrağı hepimizin desteğiyle birlik, beraberlik içerisinde hareket etmemizle Gaziantep’te yapılacak seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi birinci parti olacaktır. Bundan emin olabilirsiniz.  İnanırsak, çalışırsan kazanacağız. Başkanımıza, yönetimine yardımcı olmak bizim namus borcumuzdur.  Biz kardeşiz. Bu mevki, makamlar hiç kimseye baki değildir. Bir yıl önce ben geldim. Bir yıl sonra yine ben buradayım ama bayrağı kardeşime teslim ediyorum” şeklinde konuştu.

“İL BAŞKANIMIN BANA VERECEĞİ HER GÖREVİ YERİNE GETİRECEĞİM”

Sözlerini sürdüren Demir, “Bizim birbirimizden başka dostumuz yok. Geçmişte kimin kalbini kırdıysam ondan özür dilerim. Çok zorlu bir tarihte göreve geldim.  O sıkıntılı anları şimdi anlatmanın zamanı yok. Onurumla bir şekilde, imkanlarım dahilinde hata yapmadan sizlere layık olmaya çalıştım. Bundan sonra ben de örgütümün ve il başkanımın bana vereceği her türlü görevi yerine getireceğime söz veriyorum. Tekrar başarılar diliyorum. Zafer inananlarındır. İnşallah yerel ve genel seçimlerde partimizi, birinci parti yapmak için ne gerekiyorsa yapacağıma söz veriyorum. Oy veren de vermeyen de sağ olsun. Biz de ayrımcılık olmaz. Birbirimizi sevmek, birbirimize inanmak ve güvenmek mecburiyetindeyiz. Onun için AKP’nin bu iktidarına karşı birlik ve beraberlik içinde hareket etmek mecburiyetindeyiz. Yoksa AKP’nin ekmeğine yağ çalarız” dedi.

“BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ”

Devir-Teslim Töreninde konuşan CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, “Emeğin, alın terinin bir karşılığının olmadığı, iş adamlarının, askerin, hakimin, savcının baskı altında kaldığı, medyanın medya olmaktan çıktığı bir dönemde ve Suriye, Irak batağından şehitlerimizin geldiği, insanlarımızın karnı aç olduğu için kendini yaktığı bir dönemde siyaset yapıyoruz. Bu siyasette göreceksiniz ki biz de Gaziantep olarak yeni ve eski yönetimimizle el birliğiyle neler yapacağımız göstereceğiz. Bu kongreler bizim sonucunda düşmanlıklarla değil, dostluklarla çıkacağımız kongre olacak dedim ve nitekim şu anda görüyorum burada hep beraberiz. Hep beraber olduğumuz sürece büyüyeceğiz. Büyüdükçe de Gaziantep’te bütün olumsuzluklara karşı birlik, beraberlik içinde mücadele edeceğiz” açıklamasında bulundu.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.