TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Artık net görüyorum”

Gözlükle net göremeyen Okan Ege, Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Gökhan Erbakan tarafından gerçekleştirilen ‘Yüzey Ablasyonu’ yöntemiyle sağlığına kavuştu. Ege, “Artık her şeyi net görüyorum” dedi

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2018 06:42
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Artık net görüyorum”

NİHAT AK

Gözlükle net göremeyen miyop ve astigmat hastası Optik Teknisyeni Okan Ege (32), Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Gökhan Erbakan tarafından gerçekleştirilen ‘Yüzey Ablasyonu’ yöntemiyle sağlığına kavuştu. 14 yıldır optik işinde çalışan ve 13 yıldır gözlük kullanan Okan Ege, miyop ve astigmat rahatsızlıkları nedeniyle görmede sorun yaşıyordu. Gözlük sektörünün içerisinde olmasına rağmen gözlük kullanmaktan sıkıldığını ifade eden Ege, tedavi olmak için İzmir Özel Can Hastanesi’ndeki Op.Dr. Gökhan Erbakan’a muayene oldu

GÖZLÜKTEN DE ÖTE

Hastaya uyguladıkları tedavi hakkında bilgi veren Dr. Erbakan, “Yüzey Ablasyonu yaparken görmemizi etkileyen iki etken var. İlki numaramız, ikincisi ise korneamızın yüzey şeklidir. Kusursuz kornea aslında çanak anten gibidir dışarıya doğru düzleşir. Özellikle merkezde bir takım eğim hataları varsa ve bunun dışa eğimli bir yüzey olmasını engelliyorsa ameliyat esnasında bunu da düzeltiyoruz. 3-6 ay arası iyileşme sürecini tamamlayan çoğu insan, ‘Gözlüğümle gördüğümden daha iyi görüyorum’ diyor. Bu ameliyatla gözlüğün düzeltemediğini düzeltiyoruz. Eğim hatası belirli bir seviyenin üzerinde ise Yüzey Ablasyonuyla bunu düzeltmeyi tercih ediyoruz” diye konuştu.

Bu yöntemle sadece numara düzeltmediklerinin altını çizen Dr. Erbakan, “Şekil bozuklukları ve odaklanma bozukluklarını değerlendirip bir arada düzeltiyoruz. Sorun gözün yüzeyinde ise bu işi yüzeyden gerekmektedir. Son teknoloji cihazlarla mümkün bu işlemler. Sadece ameliyat değil ameliyat öncesi cihazlarda önemli çünkü onlar ne sorun olduğunu onlar söylüyor” dedi.

“LENS KULLANAMIYORDUM”

“Gözlük kullanmayı sevmiyorum” diyen Ege, “Hep düşünüyordum ama kriterler uymuyordu, zamanım yoktu. Gözlük sevmiyorum. Alerji yaptığı için lens kullanamıyorum. Uzun zamandır gözlükle bile net göremiyordum. Tavsiye üzerine Gökhan hocama ulaştım. Beni sağlığıma kavuşturduğu için teşekkür ederim” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.