Gülengül Altınsay

Artık futbol konuşulsun

23 Şubat 2017 Perşembe

Bazı şeyler zaman ne kadar geçerse geçsin unutulmuyor. Ama geçmişe takılmak ah-vah içinde kalmak da kimseye bir yarar getirmiyor. Önemli olan yaşananlardan ders çıkarmak. Elden ne kadarı geliyorsa aynı hataları tekrarlamamak.
Şu anda Beşiktaş’ın beş gün içinde oynayacağı iki önemli maç var.
Ve G.Saray cephesi derbinin neden pazar değil de pazartesi günü oynanacağı konusuna yoğunlaşmış durumda.
Biraz geriye G.Saray’ın Avrupa’da fırtına gibi estiği yıllara gidersek; Cim-Bom’un lig maçları bırakın bir gün ileri alınmayı falan tamamen iptal edilir, ileride uygun bir güne konulurdu.
Sonra nihayet bu tarz keyfi uygulamaların rakip takımlar için adil olmadığına karar verildi ve artık Avrupa’da maçı olan takımlarımızın Lig maçları ileri bir tarihe alınmıyor, oynanması gereken hafta oynanıyor. Bu bilgiyi hatırladıktan sonra şimdi gelelim G.Saray-Beşiktaş derbisinin pazar değil de pazartesi günü oynatılacak olmasına.
Nedeni Beşiktaş’a zaten pazar maçının neredeyse hiç verilmemesi olabilir mi mesela? Geçen haftaki Akhisar maçı Beşiktaş’ın bugüne kadar ki 2. pazar maçıydı.
İşin şakası bir yana G.Saray derbinin pazartesi oynanmasına itirazında haklı. Pazar; özellikle pazar öğleden sonra oynanan derbiler çoluk çocuk maça gitmek için en uygun zaman çünkü. Haklılar da G.Saray yönetiminin hakemler konusundaki eleştirilerini bu maçın öncesinde yoğunlaştırması niye?
Hakem hataları sadece G.Saray’a karşı mı yapıldı? Ya da lehine hiç adaletsiz karar olmadı mı G.Saray’ın?

Adil yönetim
İtirazlar sonuçsuz; derbi belirlenen tarihte oynanacak. Aslında önemli olan maçın günü değil hangi koşullarda oynanacağı. Hakem hatalarının konuşulduğu bir maç mı olacak yoksa futbolun öne çıktığı hak edenin kazandığı bir maç mı? Ve biz komplo teorilerine yabancı olmadığımız için bu derbi öncesinde de “Yine bir şeyler mi olacak” korkusu yok değil.
Beşiktaş’ın en son F.Bahçe’ye kaybettiği kupa maçı tecrübesini de dikkate alarak bu derbiye çok sakin çıkması gerek; yöneticisi, teknik kadrosu, futbolcusuyla.. Çünkü Beşiktaş’ın tarihi çok iyi gittiği dönemlerde garip birtakım şanssızlıkların(!) ardından nasıl da tepetaklak gittiği olaylarla dolu. İşin en kötü yanı da bu tarz korkuların hiç unutturulmaması.

Tur için de dikkat
Ama G.Saray derbisi öncesinde Beşiktaş Hapoel Beer Sheva ile karşılaşacak bu akşam. Önemli maç. Ne var ki herkes bu işin bittiği Kartal’ın İsrail’de turu geçtiği inancında. Hatta taraftar da bu düşüncede olup maça pek itibar etmeyebilir.
Oysa ki rehavet futbolda felaket getirir. Tamam Siyah - Beyazlılar çok rahat çıkacak rakibi karşısına ama bu konsantrasyon kaybına yol açarsa sonucu düşünmek bile istemiyorum. Ne ki Kartal’ın böyle bir hataya düşmeyeceğini de kuvvetle umuyorum. Haydi Kartal bu akşam turu kap ve uçur bizi…  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Ha hakem ha referee 25 Nisan 2024
Kim çürümüş? 18 Nisan 2024
Süper kriz 11 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları