Şehir İçi Trafik Denetlemesini Polis Yerine Belediyeler Yapacak

Trafikle alakalı devrim niteliğinde bir düzenleme geliyor. Yapılan açıklamaya göre artık artık şehir içi trafik denetlemelerini polis yerine belediyeler yapacak.

17.11.2018-12:03 - (Son Güncelleme: 17.11.2018-11:50) Şehir İçi Trafik Denetlemesini Polis Yerine Belediyeler Yapacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, kent içi trafik düzenlemelerinin belediyelere verilmesine dönük açıklamasının ardından, yılbaşından itibaren büyükşehirlerde trafikle alakalı görevlerin tekrar düzenlenmesi bekleniyor. İçişleri Bakanlığı görevlilerinden alınan bilgiye göre, bu vazife devri trafikle alakalı bütün yetkileri içine almıyor. Fakat, park yasağına uymayanlar yada Elektronik Denetleme Sistemlerinden doğan bazı kural ihlallerine dönük denetimlerin büyükşehir belediyeleri tarafından gerçekleştirileceği bildiriliyor.

RUHSATI BELEDİYE VERİYOR ŞİKAYETİ BAKANLIK İŞİTİYOR

Mevcut mevzuatta, güzergahları tespit etme başta olmak üzere, kent içi trafiğin düzenlenmesi hususunda belediyelerin yetkisi var. İçişleri Bakanlığı kaynakları, "Belediyelerimiz bazen bu yetkileri olmasına karşın, örneğin UBER tartışması yada minibüs, taksi hizmeti hususunda meydana gelen problemler hususunda topu bakanlığa atıyor. Oysaki ruhsatı veren onlar. Vatandaşın gündeme taşıdığı şikayetlerin muhatabı bakanlık oluyor. Belediyelerin trafik düzeni ile alakalı yetkilerini tam olarak kullanmasını istiyoruz" açıklamasını yaptı.

Bakanlık görevlileri, mevcut kanunda yer alan bu yetkilerin belediyelere trafikle alakalı düzenleme yapma hususunda geniş bir alan tanıdığını bildiriyor. Belediyelerin bünyesindeki Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) aracılığıyla trafikle alakalı yeni düzenlemelerin yapılacağı kaydediliyor.

POLİS YERİNE BELEDİYE ÇEKECEK

Türkiye Gazetesi'nin aldığı bilgiye göre, yılbaşından sonra belediyelerin trafikle alakalı yetki ve sorumluluklarını tam olarak yerine getirilmesi hususunda adım atılacak. Yetki karmaşasının meydana gelmemesi hususunda gerekirse kanuni düzenleme gerçekleştirilecek. Bu çerçevede, ana arterler haricinde denetimlere İçişleri Bakanlığı karışmayacak. Park yasağına uymayan araçları çekme görevinin de Emniyet'ten alınıp, Avrupa devletlerinde olduğu gibi büyükşehir belediyelerine verilmesi düşünülüyor.

Son Dakika Otomobil Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal