Lütfen bekleyin..



Esnafı, arkadaşlarının serbest bırakılmasını istiyor!

21 Eylül 2017, 21:21 - Okunma: 1945

Batman’da kaçak cep telefonu sattıkları belirtilen iş yerlerine yapılan baskında polisin orantısız güç kullandığını ifade eden esnaf, mağdur edildiklerini belirterek gözaltına alınan arkadaşlarının bırakılmalarını talep ettiler.

​Batman’da çok sayıda iş yerine yapılan baskında, polis tarafından şiddet gördüklerini anlatan esnaf, mağduriyetlerinin giderilip gözaltına alınan arkadaşlarının bırakılmalarını talep ettiler.

Çarşı Mahallesi Raman Caddesi üzerinde bulunan çok sayıda iş yerine polis tarafından yapılan baskın sonucu "kaçak cep telefonlarına" el konulup, sert müdahaleye maruz kaldıklarını belirten esnaf, basın açıklaması düzenlediler.

batman-esnafi.jpg

Esnaf adına konuşan Mehmet Demirhan, ilk defa biber gazına ve polis şiddetine maruz kaldıklarını, plastik mermilerin hedefi olduklarını söyledi.

Bazı arkadaşlarının gözaltına alındığını aktaran Demirhan, "Arkadaşlarımızın birkaç tanesi hâlâ gözaltında, eşyaları gitti. Bizim yaptığımız işi herkes yapıyor, sadece telefoncu değil. Önemli olan bizim burada sattığımız 2-3 tane telefon değil, bazı arkadaşlarımızın dükkânında 3 tane telefon zor bulursunuz. O zaman bu kaçak telefonları Batman’a sokmasınlar. Adam kargo ile Batman’a kaçak cihaz gönderiyor, ona kimse karışmıyor, biz 2-3 tane telefon satıyoruz diye hepsini alıyorlar. Sınırdan bin telefon getiren adama kimse müdahale etmiyor." dedi.

Hem mallarına el konulduğunu, hem de kendilerine ceza uygulandığını belirten Demirhan, "Kaçak malları yakalıyorlar, yakaladıktan bir hafta sonrada üstüne cezai işlem uyguluyorlar. Hepimizin bildiği gibi ekonomik krizdeyiz, esnaf akşama kadar buralarda mahvoluyor. Aylık bin 500 lira veriyorlar. Dükkâna gelip eve boş giden insanlar var." ifadelerini kullandı.

batman-esnafi-003.jpg

"50’yi aşkın esnafın hâlâ kepenkleri kapalı"

Demirhan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "50, belki de 60 esnafın kepenkleri hâlâ kapalı. Kapalı kalacak, açmayacağız. Arkadaşlarımıza kavuşmadığımız sürece açmıyoruz. Gerekirse ilimize gelecek olan TBMM Başkanı ile görüşeceğiz. AK Parti ile görüşeceğiz, Emniyetle de görüşeceğiz, hakkımızı savunacağız. Biz yanlış bir iş yaptığımızı düşünmüyoruz. Yaşanan olaylardan dolayı üzgünüz. Kimse polise müdahale de etmedi. Polis zor kullandı, zor kullanılınca da üzülüyoruz, çünkü biz buraya polis ile kavga etmek için gelmedik. Bu tatsız olay sonucunda mağdur olan taraf biziz. Mağduriyetlerimizin giderilmesini, arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz. Tamire gelmiş telefonlar bile götürüldü, o cihazlar kaçak değil, tamire gelmiş, vatandaşların telefonlarıdır. Onların geri verilmesini istiyoruz, vatandaşlara mahcup olmak istemiyoruz. Valimizin bu duruma el atmasını istiyoruz." (İLKHA)

batman-esnafi-001.jpg

batman-esnafi-002.jpg

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da transit dolmuş ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ..
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..
Batman Havalimanı Müdürlüğü tarafından açıklanan 2024 yılı mart ayı istatis..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=