Kilimli’de "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgüte finansal destek sağlandığı gerekçesiyle kayyum atanan özel maden şirketinde çalışan işçiler, önceki dönemden kalan alacaklarının ödenmesi için başlattıkları ocaktan çıkmama eylemine devam ediyor.

Bölüm Mahallesi'ndeki maden ocağında tamirat, bakım ve söküm işleri yapan, 4 aydır maaşları yatırılmadığı gerekçesiyle önceki gün eylem başlatan yaklaşık 100 işçinin eşleri de madenin önüne geldi.

Bu sırada, ocakta yakını bulunan 7 haftalık hamile İmren Kışla, çevredekiler tarafından hastaneye kaldırıldı. 

Eylem yapan yaklaşık 100 işçiden 33'ünün çeşitli sağlık nedenleriyle ocaktan çıktığı öğrenildi. Polis ekipleri, maden ocağının yaklaşık 500 metre ilerisine güvenlik şeridi çekti.



"Haklarımızı ve maaşlarımızı istiyoruz"

Cemil Yalçın (46), gazetecilere yaptığı açıklamada, kalp rahatsızlığı nedeniyle ocaktan çıkmak zorunda kaldığını söyledi.

Tedavisinin ardından arkadaşlarını yalnız bırakmamak için dışarıda beklediğini anlatan Yalçın, şöyle konuştu:

"Arkadaşlarım orada ve zor durumdalar. 'Korkuyorum, onlara bir şey olacak' diye. Bir an önce onların oradan alınması lazım. Durumları çok kötü. Haklarımızı ve maaşlarımızı istiyoruz. İşimize geri dönerek çalışmak istiyoruz. Başka bir derdimiz yok. Ben ölümden döndüm. Devlet bize niye sahip çıkmıyor? Bizim ne suçumuz var?



Arkadaşlar orada ölümü bekliyor. Devletin o işçileri oradan alması lazım."

Maden işçisi Cemil Akın da arkadaşlarına destek amaçlı ocağın önüne geldiklerini belirterek, "Sonuç alana ve onlar ocaktan çıkana kadar biz burada duracağız. Durumları çok kötü. Sonuçta maden orası. İçerideki oksijen durumu dışarısına benzemiyor. Kısa sürede bir şey olmaz ama 3-4 güne ulaşınca sağlık sorunları ortaya çıkar. Daha kötü sonuçlar ortaya çıkar." diye konuştu.

Kent merkezi ve Ereğli'de 6 Mayıs'ta bünyesinde 5 pastane şubesi bulunan, gıda ve dayanıklı tüketim malları alanında faaliyet gösteren şirket ile Kilimli ilçesindeki maden şirketine kayyum atanmasına karar verilmişti. 

Yaklaşık 100 işçi, 18 Mayıs'ta 4 aydır maaşları yatırılmadığı gerekçesiyle ocaktan çıkmama eylemi başlatmıştı.



Anadolu Ajansı