Arkadaşımın televizyonu

A -
A +
Kendi kendime “rahata erdim” derken ertesi cuma günü televizyon yine arızalanmasın mı?..
 
Evlendiğim sene evin tüm ihtiyaçlarını alamamıştım. Bunlardan biri de televizyondu… O yıllar televizyon ciddi bir para gerektiriyordu. Evimizde televizyon olmadığı için haberleri ve bazı programları komşumuzun evinde izlemeye gidiyorduk. Eskiden "televizyon misafirlikleri" çok olurdu...
Bu böyle olmayacaktı… Bir arkadaşıma ricada bulundum:
-Bir televizyon alana kadar senin öbür televizyonu bize kurabilir miyim?
Arkadaşım kırmadı… Bir pazar günüydü. Televizyonu getirip eve kurdum. Seyretmeye de başladım…  Ama bir iki üç gün derken cuma günü televizyon arızalandı… Kendi kendime “emanet ata binen çamurda inermiş” dedim. Ertesi gün tamirciye götürüp tamir ettirdim. Aldım geldim eve, çalışıyordu… Yine bir hafta seyrettim… Ertesi cuma günü yine arıza yaptı… İşin garibi arıza yapınca bir daha tamir ettirmezsen çalışmıyor. Bu, dört beş hafta böyle devam etti. Öyleyse arızayı televizyonda değil başka yerde aramalıydım. Evimin eski olması sebebiyle problemin elektrik donanımında olacağını düşündüm. Ev sahibine durumu anlattım. Sağ olsun o da anlayışla karşıladı. Evin elektrik donanımını neredeyse sil baştan kontrol ettirdi. Düzenlenmesi gerekenler düzelttirdi. Kendi kendime “rahata erdim” derken ertesi cuma günü yine arızalanmasın mı? Elektrikçiyi çağırdım:
“Bir yerde yanlış yapmış olmalısınız” dedim.
Usta ölçüm aletleriyle sabahtan akşama kadar her tarafı tekrar kontrol etti:
“Beyefendi her şey normal” dedi.
Üstelik evdeki diğer elektrikli ev aletlerinin hepsi tıkır tıkır çalışıyordu. Elektrikçi haklı olarak;
“Arkadaş, arıza senin bu televizyonunda, baksana televizyon hariç her şey çalışıyor” dedi. Neyse tekrar tamirciye götürdüm. Televizyonu tamir ettirip getirdim yine çalışmaya başladı. Artık cuma gününe kadar arıza yapmayacağı kesin gibiydi… O zaman şöyle bir formül buldum… Cuma günleri televizyonu açmazsam sorun çözülmüş olur muydu? Denedim, gerçekten hiç arıza vermedi. Tam bir buçuk ay kadar cuma günleri televizyonu açmadan diğer günler izledim.
Memleketten kardeşim gelmişti. Ona da gülerek dedim ki:
“Şu bizim televizyon enteresan, cuma günleri çalışmıyor.”
Kardeşim güldü. Şaka yaptığımı zannetti. Cuma günü geldiğinde ben ısrarla “deneme, çalışmaz bak” dememe rağmen açtı… DEVAMI YARIN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.