21 Şubat 2020 11:09

Meclis, Türkçe dışında önerge kabul etmedi

HDP'li milletvekillerinin Dünya Anadili Günü nedeniyle hazırladığı Arapça, Kurmancî, Süryanice, Zazakî dillerinde yazılmış önergeler işleme alınmadı, sadece Türkçe önergeler kabul edildi.

Fotoğraf: Volkan Furuncu/AA

Paylaş

HDP'li milletvekillerinin Dünya Anadili Günü nedeniyle Arapça, Kurmancî, Süryanice, Zazakî ve Türkçe ile birlikte hazırlanan iki dilli önergeler işleme alınmadan iade edilirken, sadece Türkçe önergeleri kabul etti.

HDP milletvekilleri Alican Önlü, Ayşe Sürücü, Dersim Dağ, Dilan Dirayet Taşdemir, Ebru Günay, Erdal Aydemir, Hasan Özgüneş, Hişyar Özsoy, Hüseyin Kaçmaz, İmam Taşçıer, Meral Danış Beştaş, Muazzez Orhan, Murat Sarısaç, Nuran İmir, Nusrettin Maçin, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ömer Öcalan, Pero Dündar, Remziye Tosun, Şevin Coşkun, Tuma Çelik ve Tülay Hatimoğulları, Dünya Anadili Günü sebebiyle kültür, anadili hakkı ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan dillere ilişkin Meclis'e Arapça, Kurmancî, Türkçe, Süryanice ve Zazakî önergeler sundu.

HDP'li 22 milletvekilinin hazırladığı önergelerden sadece Türkçe olanlar kabul edilirken, Arapça, Kurmancî, Süryanice, Zazakî ve Türkçe ile birlikte hazırlanan iki dilli önergeler Meclis Başkanlığınca işleme dahi alınmayarak iade edildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Arjantinli kadınlar kürtaj yasası için yeniden meydanlarda

SONRAKİ HABER

Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...