Arjantin Holokot müzesi Nazilerin eşyalarını sergiliyor

2. Dünya Savaşı bittiğinde insanlığa karşı suç işlemiş Nazi komutanları, elit birlik SS subayları müttefiklerin eline geçtiklerinde yargılanıp idam edileceklerini bildiklerinden Güney Amerika’ya kaçmıştı.

Dünya
4 Ekim 2019 Cuma

Birçok Nazi kimliğini değiştirerek yıllarca Güney Amerika’da yaşamış, Nazi avcısı Yahudi kurumlarından ve adaletten kaçmaya çalışmıştı. 

Buenos Aires Polisi  geçtiğimiz günlerde özel bir koleksiyoncunun kanunsuzca gizlediği Nazilere ait 70 farklı tarihi eşyayı ortaya çıkardı. Bir evde gizli bölmelerde bulunan eşyalar müzeye teslim edildi.

Müzeye verilen eşyalar arasında Faşist rejimin insanların kafalarının ölçüsünü aldığı bir alet de var. Nazizmin şeytani görüşlerinden biri de, Ari yani saf bir üstün ırk yaratmaktı, alet kimlerin kusursuz yapıya sahip olduğunu güya ölçmek içindi. 

Buenos Aires Holokot Müzesinde sergilenecek eşyalar arasında Hitler’in bronzdan bir büstü, Nazi kartalları ve gamalı haçlar var.  Arjantin’de ırkçılık sembolü bu tür eşyalara sahip olmak kanuna aykırı.   

Eşyaların sahibi mahkemeye sevk edildi. Mahkemenin adı açıklanmayan kişiyi nefret suçu ile yargılayıp yargılamayacağı konusunda herhangi bir bilgi henüz basına yansımadı.

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün